Autorităţile din Ucraina susţin că au fost recuperate mai multe teritorii în est şi sud

Autorităţile din Ucraina au anunţat luni că trupele ucrainene au recâştigat mai mult teritorii pe fronturile din est şi sud în timpul contraofensivei militare, potrivit Reuters.

5846 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Ucraina susţin că au fost recuperate mai multe teritorii în est şi sud

Imagine de arhivă

Ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar, a declarat că forţele Kievului au recucerit aproape 2 kilometri pătraţi de teren în ultima săptămână în jurul oraşului Bakhmut. Maliar a spus că forţele ucrainene au capturat o parte din satul Opytne, la sud de oraşul Avdiivka, şi au avut „succes parţial" în apropierea satului Novomaiorske, în estul regiunii Doneţk.

Ea a vorbit şi despre „un oarecare succes" în apropiere de Klishchiivka, un sat aflat la sud de Bakhmut, considerat ca fiind esenţial pentru asigurarea controlului asupra oraşului. Trupele Kievului au eliberat 49 de kilometri pătraţi în apropiere de Bakhmut de la începutul contraofensivei de trei luni, a precizat Maliar.

În ceea ce priveşte sudul, unde forţele ucrainene încearcă să avanseze spre Marea Azov, Kievul a recucerit 1,5 kilometri pătraţi în ultima săptămână, a mai spus Maliar. De asemenea, au fost anunţate victorii la sud de satul Robotyne şi la vest de Verbove, în regiunea Zaporojia.

Informaţiile nu au putut fi confrmate din surse independente, iar ruşii nu au comentat informaţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
teritorii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici