Autorităţile italiene, pe urmele unui oligarh rus după ce 2 dintre iahturile sale de lux au dispărut

Autorităţile italiene sunt pe urmele unui oligarh rus după ce două dintre iahturile sale de lux, confiscate în urma sancţiunilor UE, au dispărut în mod misterios dintr-un port din Sardinia.

3115 afișări
Imaginea articolului Autorităţile italiene, pe urmele unui oligarh rus după ce 2 dintre iahturile sale de lux au dispărut

Sursa foto: MediafaxFoto

Primăria din Forte Dei Marmi, staţiunea de coastă din Toscana, unde oligarhul deţine o casă, a emis un anunţ public prin care îl informează pe Dmitri Mazepin, miliardarul proprietar al unei companii de îngrăşăminte minerale, cu privire la sancţiunile care i se aplică pentru presupusa mutare ilegală a vaselor, relatează The Guardian.

Ambele iahturi, denumite Aldabra, dar cu steaguri maritime a două ţări diferite, au dispărut din portul Olbia din Sardinia la câteva săptămâni distanţă unul de celălalt, vara trecută.

Ele au fost confiscate în martie anul trecut, după ce Mazepin, care este tatăl fostului pilot de Formula 1 Nikita Mazepin, a fost inclus pe lista de sancţiuni la câteva săptămâni după începerea invaziei Rusiei în Ucraina.

Acesta este primul caz din Italia al unui rus cu active îngheţate în ţară care a reuşit să se sustragă sancţiunilor UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici