Autorităţile şi instituţiile vor putea lua maşini prin "Rabla" în limita a 12.000 de euro

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anunţat, joi, la Oradea, că administraţiile publice locale şi centrale vor putea achiziţiona maşini prin "Programul Rabla" în limita a 10.000-12.000 de euro.

41 afișări
Imaginea articolului Autorităţile şi instituţiile vor putea lua maşini prin "Rabla" în limita a 12.000 de euro

Autorităţile şi instituţiile vor putea lua maşini prin "Rabla" în limita a 12.000 de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acum, administraţiile publice locale şi centrale au posibilitatea să predea maşinile vechi din dotare, dar nu au posibilitatea, din cauza unor interdicţii guvernamentale, să cumpere maşini noi anul acesta. Am discutat deja cu premierul şi dorim să nu mai fie această interdicţie, dar să limităm, să nu se cumpere maşini de lux, ci până în 10.000 -12.000 de euro", a declarat Borbely, care s-a aflat la societatea Remat Invest Oradea, implicată în acest program.

Borbely a spus că motivul succesului "Programului Rabla" este că tichetele valorice pot fi predate altor persoane.

"Trebuie să ştiţi că motivul succesului acestui program este că tichetele valorice se pot preda altuia. (...) Cine preia aceste tichete trebuie să aibă grijă pentru că tichetele nu au valabilitate dacă nu sunt celelate documente ataşate care atestă proprietate şi predarea proprietăţii, casarea la Remat şi radierea din circulaţie. Trebuie predate la dealer la cumpărarea maşinii", a precizat Borbely.

Potrivit acestuia, în Oradea au fost direcţionate deja 1.100 de vouchere prin "Programul Rabla", dintre care 600 au fost deja folosite, maşinile fiind casate sau încurs de casare.

Borbely a promis conducerii Remat Invest, care are pe listele de aşteptare 150 de solicitanţi, că va discuta cu directorul Agenţiei Naţionale a Fondului de Mediu să suplimenteze numărul de vouchere per tranşă, de la 100 la 200, în cazurile în care pe listele de aşteptare sutn înscrişi 150-200 de oameni.

"Vorbesc eu cu directorul şi rezolvăm problema", le-a spus ministrul reprezentanţilor firmei.

"Programul Rabla" a început în 18 februarie, după ce Guvernul a relansat campania de casare a maşinilor vechi, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, afirmând că acest program a fost modificat, astfel că un proprietar poate casa mai multe maşini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici