Autorizaţia Grădiniţei din Botoşani unde un copil de trei ani a căzut în fosa septică a fost anulată

Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a anulat autorizaţia sanitară de funcţionare a grădiniţei unde un copil de trei ani a căzut într-o fosă septică din curtea unităţii, în timp ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşeni face cercetări în rem pentru neglijenţă în serviciu.

472 afișări
Imaginea articolului Autorizaţia Grădiniţei din Botoşani unde un copil de trei ani a căzut în fosa septică a fost anulată

Autorizaţia grădiniţei din Botoşani unde un copil a căzut în fosa septică a fost anulată

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Botoşani au dispus, joi, anularea autorizaţiei sanitare de funcţionare a Grădiniţei cu Program Normal Todireni din localitatea Sat Nou, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"S-a aplicat o sancţiune şi s-a dat o anulare complementară a autorizaţiei sanitare de funcţionare. S-a recomandat relocarea preşcolarilor la Şcoala Primară Numărul 1 Todireni, situată la circa 350 de metri, cu efectuarea amenajărilor corespunzătoare şi solicitarea la Direcţia de Sănătate Publică a reautorizării sanitare pentru noile condiţii de funcţionare. S-a aplicat o amendă şi a fost dispusă o măsură complementară”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DSP Botoşani, Angela Staficiuc.

În paralel, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşeni fac cercetări în rem pentru neglijenţă în serviciu.

Potrivit primelor verificări, băieţelul de trei ani a fost condus la toaleta din curtea şcolii de o angajată a instituţiei, însă femeia de serviciu a decis să-l aştepte la uşă. În acel moment, copilul a căzut în fosa septică, la o adâncime de doi metri.

”A fost înregistrată sesizarea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu. Copilul s-a speriat, nu prezintă leziuni, a fost scos imediat, nu a fost afectat din punct de vedere fizic. Se efectuează cercetări in rem pentru neglijenţă în serviciu”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, Nicoleta Arpinte.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au decis transferul celor 37 de copii înscrişi la grădiniţă într-o altă locaţie.

”În momentul de faţă, inspectorul teritorial monitorizează modul în care îşi desfăşoară activitatea comisia de disciplină de la nivelul unităţii de învăţământ, se aşteaptă rezultatele cercetării disciplinare, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a propus conducerii unităţii şi reprezentanţilor autorităţilor locale mutarea celor două grupe de grădiniţă la şcoala primară din aceeaşi localitate, pentru ca preşcolarii să aibă condiţii mai bune. Acolo există o autorizaţie sanitară”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISJ Botoşani, Ciprian Manolache.

Poliţiştii din Botoşani au început cercetări pentru vătămare corporală din culpă după ce un copil de trei ani a căzut, luni, într-o fosă septică, la Grădiniţa cu Program Normal Todireni.

Simona Vezeteu, mama băiatului, a declarat că a fost chemată la grădiniţă şi şi-a găsit fiul învelit într-un prosop, după care i s-a spus doar că a căzut în fosă. Angajaţii grădiniţei i-au recomandat femeii să-l ia acasă şi să-i dea o pastilă.

Şi IPJ Botoşani a început o anchetă, iar inspectorii vor să afle de ce fosa nu era acoperită corespunzător şi care este motivul pentru care conducerea unităţii de învăţământ nu a sunat imediat la 112.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici