Autorul agresiunii asupra a doi liceeni bucureşteni, un băiat de doar 13 ani

Poliţiştii bucureşteni l-au prins pe autorul agresiunii produse cu trei zile în urmă, când doi elevi ai Liceului "Nichita Stănescu" au fost înjunghiaţi, acesta fiind un băiat în vârstă de 13 ani.

2 afișări
Imaginea articolului Autorul agresiunii asupra a doi liceeni bucureşteni, un băiat de doar 13 ani

Autorul agresiunii asupra a doi liceeni bucureşteni, un băiat de doar 13 ani

Investigatorii cazului l-au identificat pe Marius Nicolae, zis Leo, şi pe cei patru cunoscuţi ai acestuia care au participat la conflict, toţi fiind audiaţi, sâmbătă la prânz, la sediul Secţiei 23 Poliţie, pentru lovire sau alte violenţe.

Purtătorul de curânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan a declarat pentru MEDIAFAX că incidentul nu a fost unul spontan, aşa cum victimele -Alexandru Mailat (17 ani) şi Cristian Rona (16 ani) - au declarat iniţial, ci a avut la bază neînţelegerile dintre una din victime şi un membru al grupului de agresori, în urmă cu două săptămâni.

"Prietena lui Nicolae Marius, zis Leo, elevă în clasa a IX-a la Liceul «Nichita Stănescu», a fost jignită de un prieten al uneia dintre victime, respectiv Mailat, iar Leo s-a decis să ceară socoteală «nepoliticosului», a adăugat comisarul.

Iniţial, Leo a încercat să rezolve singur "problema" cu prietenul lui Mailat dar, pentru că acesta era mai puternic, a decis să cheme în ajutor doi prieteni - cunoscuţi sub numele de Ţânţar şi Nepotu. La rândul lor, aceştia au chemat doi amici. Toţi cinci s-au urcat în autobuzul 253, l-au recunoscut pe Alexandru Mailat şi au decis să-i ceară socoteală "în calitate de membru al grupului celui care-i jignise prietena".

Potrivit primelor declaraţii, Mihai Rona se afla întâmplător la locul incidentului. Anchetatorii au stabilit că Leo, în vârstă de 13 ani, i-a lovit pe cei doi cu cuţitul, arma agresiunii, un briceag Lacoste, fiind găsit asupra lui. Băiatul şi-a recunoscut fapta, iar martorii au recunoscut şi arma.

Audierile continuă la sediul Secţiei 23 Poliţie, urmând să fie luate măsurile ce se impun. după ce victimele vor fi externate şi vor aduce de la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" acte care să ateste gravitatea rănilor şi durata de spitalizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici