Autorul jafului armat de la Braşov, căutat de sute de poliţişti şi jandarmi (Video)

Câteva sute de poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi la Braşov pentru a-l găsi pe autorul atacului armat care a avut loc joi seară la o casă de schimb valutar din municipiu, iar mai multe persoane au fost audiate în acest caz.

112 afișări
Imaginea articolului Autorul jafului armat de la Braşov, căutat de sute de poliţişti şi jandarmi (Video)

Autorul jafului armat de la Braşov, căutat de sute de poliţişti şi jandarmi (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Poliţiştilor din Braşov li s-a alăturat şi o echipă venită de la Bucureşti.

"Activităţile de identificare şi prindere a suspectului în cazul incidentului de la casa de schimb valutar de pe strada 15 Noiembrie din municipiul Braşov continuă, cu sprijinul specialiştilor sosiţi de la Bucureşti, 350 de poliţişti fiind angrenaţi în soluţionarea acestui caz. Echipelor conduse de procurori li s-au alăturat ofiţeri ai SIIPI Braşov şi BCCOA Braşov, precum şi procurori ai DIICOT Braşov", a declarat, vineri dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului (IPJ) Braşov, comisar-şef Liviu Naghi.

De asemenea, în acţiune sunt implicaţi şi aproximativ o sută de militari din cadrul Jandarmeriei Braşov, care l-au căutat pe suspect în zona Tâmpa, unde acesta ar fi fugit după incident, potrivit martorilor.

Echipe coordonate de procurori ai Parchetului Curţii de Apel Braşov au audiat, joi seară, mai mulţi martori în vederea identificării agresorului, potrivit sursei citate.

Două persoane au murit, iar o alte este rănită, în urma unui atac armat produs, joi seară, la o casă de schimb valutar din zona centrală a municipiului Braşov.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), două dintre victime erau angajaţi ai societăţii care deţine casa de schimb valutar, iar cea de-a treia era un trecător care a încercat să îl oprească pe agresor.

Conform IGPR, Dispeceratul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov a fost sesizat, joi, în jurul orei 18.10, prin serviciul 112, cu privire la faptul că în apropierea unei case de schimb valutar de pe strada 15 Noiembrie un individ rămas neidentificat a tras mai multe focuri de armă, cu un pistol, asupra a doi angajaţi ai societăţii care deţine casa de schimb valutar. Cei doi angajaţi - Ciprian I., în vârstă de 34 de ani şi Răzvan G., de 38 de ani -, se aflau într-un autoturism care aparţine societăţii, având asupra lor sumele de bani încasate în ziua respectivă. În acel moment, angajata casei de schimb valutar, speriată de cele întâmplate, a cerut ajutor trecătorilor aflaţi în zonă, iar unul dintre aceştia, Gheorghe L., în vârstă de 55 de ani, a încercat să intervină, fiind la rândul său împuşcat cu un foc de armă de către atacator. Bărbatul, care a fost împuşcat în inimă, a murit la scurt timp.

Agresorul a reuşit, prin violenţă, să ia o geantă cu bani, pe care ulterior a abandonat-o pe stradă, după care a fugit de la locul faptei, precizează sursa citată.

Cei doi angajaţi ai societăţii care deţine casa de schimb valutar au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov. Unul dintre ei, Ciprian I., a murit la spital în jurul orei 21.30, după mai bine de trei ore în care s-a aflat în comă la secţia de terapie intensivă, fiind împuşcat în cap. Colegul său, care a fost împuşcat în ochi şi în abdomen, se află în continuare internat la terapie intensivă, însă starea sa este stabilă, potrivit medicilor.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Liviu Dragnea, a cerut, joi, ca echipe de la IGPR şi DGIPI să meargă de urgenţă la Braşov pentru a ajuta la cercetarea cazului de la casa de schimb valutar.

Citeşte şi:

Braşov: Doi morţi şi un rănit, în urma unui atac armat la o casă de schimb

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici