Autostrada A2 Drajna-Feteşti şi patru drumuri naţionale din estul şi sud-estul ţării sunt închise. Traficul rutier s-a reluat pe DN 22 şi pe tronsonul Lehliu-Gară – Drajna

Autostrada A2, între Lehliu şi Feteşti, şi cinci drumuri naţionale din trei judeţe din estul şi sud-estul ţării sunt în continuare închise, marţi, din cauza zăpezii.

3393 afișări
Imaginea articolului Autostrada A2 Drajna-Feteşti şi patru drumuri naţionale din estul şi sud-estul ţării sunt închise. Traficul rutier s-a reluat pe DN 22 şi pe tronsonul Lehliu-Gară – Drajna

Autostrada A2 Lehliu-Feteşti şi cinci drumuri naţionale din estul şi sud-estul ţării sunt închise

Traficul pe A2, reluat pe tronsonul Drajna - Feteşti, pe sensul spre Constanţa

Traficul pe A2 a fost reluat pe tronsonul Drajna - Feteşti, pe sensul spre Constanţa, unde autovehiculele se deplasează în coloană, însoţite de echipaje de poliţie rutieră, informează Centrul Infotrafic.

Tronsonul Feteşti - Drajna încă este închis pe sensul de mers către Bucureşti.

Pe DN24D, în judeţul Galaţi, pe segmentul-limită cu judeţul Vaslui - intersecţie cu DN26, se circulă cu restricţie de 7,5 tone.

Mai sunt, în continuare, închise, următoarele tronsoane de drumuri naţionale: DN3 Ostrov (jud. Constanţa) - Băneasa (jud. Constanţa), DN22F Horia - Nalbant (judeţul Tulcea), DN22A, în judeţul Tulcea, pe tronsoanele limită cu judeţul Constanţa - Rahmanu şi Nicolae Bălcescu - Cataloi, DN22 Isaccea– Somova (jud.Tulcea).

Traficul pe A2, reluat pe tronsonul Lehliu-Gară – Drajna. Rămâne închis tronsonul Drajna - Feteşti

Traficul pe autostrada A2 a fost reluat pe tronsonul Lehliu-Gară - Drajna, în ambele sensuri, unde autovehiculele circulă în coloană, însoţite de echipaje de poliţie rutieră, în timp ce tronsonul Drajna - Feteşti rămâne închis, anunţă Centrul Infotrafic.

De asemenea, a fost reluată circulaţia pe DN22 Brăila - Râmnicu Sărat pentru toate categoriile de autovehicule.

Pe DN24D, în judeţul Galaţi, pe segmentul limita cu judeţul Vaslui - intersecţie cu DN26, se circulă cu restricţie de 7,5 tone.

Mai sunt în continuare închise următoarele tronsoane de drumuri naţionale: DN3 Ostrov (jud. Constanţa) - Băneasa (jud. Constanţa), DN22F Horia - Nalbant (judeţul Tulcea), DN22A, în judeţul Tulcea, pe tronsoanele limită cu judeţul Constanţa - Rahmanu şi Nicolae Bălcescu - Cataloi, DN22 Isaccea– Somova (jud.Tulcea).

Galaţi: Traficul rutier s-a reluat pe DN 24D; două localităţi sunt în continuare izolate

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, maiorul Eugen Chiriţă, a anunţat, marţi, într-un comunicat, că DN 24D a fost deschis circulaţiei, pe un singur sens.

Totodată, a fost redeschis şi DJ 242 pe sectorul Târgu Bujor şi Vârlezi.

În continuare sunt blocate 15 drumuri judeţene pe anumite segmente, fiind vorba despre: DJ 240 A sectorul Cârlomăneşti - Cerţeşti; DJ 241 H pe sectorul Ţepu - Brăhăşeşti; DJ 242 B pe sectorul Bereşti - Pleşa; DJ 242 D pe sectorul Băneasa - Suceveni; DJ 242 E pe sectorul Roşcani - Oancea; DJ 251 pe sectorul Pechea - C. Negri; DJ 251 B pe sectorul Blânzi - Cerţeşti - Corod; DJ 251 J pe sectorul Cerţeşti- Adam; DJ 251 F pe sectorul Drăguşeni - Smulţi; DJ 251 H pe sectorul Corod - Valea Mărului; DJ 252 pe sectorul Băltăreţi - intersecţia - E 581 - Buciumeni - Nicoreşti - Movileni - Podoleni; DJ 253 pe sectorul Cudalbi - Băleni - Viile; DJ 254 pe sectorul Costache Negri - Griviţa - Iveşti; DJ 255 pe sectorul Rediu - Cuca; DJ 261 A pe sectorul Scânteieşti - Frumuşiţa.

În prezent, în judeţul Galaţi mai sunt izolate două localităţi, - Smulţi şi satul Roşcani-Băneasa -, din cauza drumurilor înzăpezite. În continuare, potrivit sursei citate, se acţionează cu toate forţele disponibile pentru asigurarea cel puţin a unei căi de acces către aceste localităţi.

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, este în continuare închis tronsonul Lehliu - Feteşti al autostrăzii A2, iar pe sectorul Bucureşti - Lehliu este deschisă circulaţia, dar vizibilitatea este redusă la aproximativ 100 de metri, din cauza ceţii, în unele locuri.

În judeţul Buzău a fost reluată circulaţia pe DN22 Râmnicu Sărat - limită cu judeţul Brăila pentru toate categoriile de autovehicule, iar în judeţul Brăila, pentru cele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone.

În judeţul Vaslui a fost redeschis, cu restricţie pentru maşinile de 7,5 tone, DN24A Murgeni - Berezeni - Vetrişoaia. De asemenea, pe sectorul Vetrişoaia - Huşi este permisă doar circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone, iar pe tronsonul  Simila - Murgeni, pentru cele sub 3,5 tone. De asemenea, a fost redeschis traficul pe DN26 Murgeni - Blăgeşti şi pe DN11A Bârlad (judeţul Vaslui) - Podu Turcului (judeţul Bacău), pe aceste tronsoane fiind permisă doar circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone.

Cinci drumuri naţionale sunt în continuare închise: DN3 Ostrov - Băneasa (judeţul Constanţa); DN22F Horia - Nalbant (judeţul Tulcea); DN22A pe tronsoanele Topolog (judeţul Tulcea) - Hârşova (judeţul Constanţa) şi Cataloi - Nicolae Bălcescu (judeţul Tulcea); DN22 Isaccea - Somova (judeţul Tulcea); DN24D limită cu judeţul Vaslui - intersecţie cu DN26.

Din cauza căderilor de pietre de pe versanţi, traficul rutier este în continuare întrerupt pe DN57 Cozla - Şviniţa, în judeţul Caraş-Severin.

Manevrele maritime în porturile Constanţa-Nord şi Constanţa-Sud au fost reluate, în celelalte porturi de la Marea Neagră fiind în continuare suspendate, a precizat Centrul Infotrafic.

Judeţul Tulcea este, marţi, până la ora 12.00, sub avertizare de viscol, viteza vântului depăşind la rafală 60 de kilometri pe oră, spulberând zăpada depusă anterior.

De asemenea, pentru judeţele Teleorman şi Călăraşi a fost emisă a avertizare nowcasting cod galben de ceaţă, valabilă până la ora 11.00. În aceste zone, ceaţa reduce vizibilitatea local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizat că începând de luni seară vor fi temperaturi extrem de scăzute în aproape toată ţara. În sudul, estul şi centrul ţării vor fi temperaturi maxime preponderent negative, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger, cu minime de minus 15 - minus 10 grade.

În Muntenia, Oltenia şi sud-estul Transilvaniei se vor înregistra temperaturi de minus 20 de grade. În prima parte a zilei de marţi, în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, temporar, vântul va atinge la rafală viteze de 45-50 de kilometri pe oră şi, izolat, peste 60 de kilometri pe oră în zona litorală, spulberând zăpada depusă în zilele precedente.

Vremea se va menţine deosebit de rece, local geroasă noaptea şi dimineaţa, până în jurul datei de 26 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici