Autostrada Soarelui a fost închisă între Fundulea şi Drajna

Autostrada A2 a fost înschisă, marţi seară, între Fundulea şi Drajna, din cauza poleiului, şoferii fiind sfătuiţi să folosească rutele ocolitoare, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Comandamentului de Iarnă.

120 afișări
Imaginea articolului Autostrada Soarelui a fost închisă între Fundulea şi Drajna

Autostrada Soarelui a fost închisă între Fundulea şi Drajna

Potrivit Dispeceratului Comandamentului Central de Iarnă, autostrada A2 a fost închisă marţi, în jurul orei 18.45, cu acceptul Poliţiei Rutiere şi a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Măsura a fost luată din cauza precipitaţiilor şi a temperaturii de minus două grade Celsius, care duc la formarea poleiului, existând riscul de accidente.

Şoferii pot merge pe rutele ocolitoare DN2A Constanţa - Hârşova - Giurgeni - Ţăndărei - Slobozia - Urziceni şi în continuare pe DN2 - Urziceni - Bucureşti.

Meteorologii au emis o atenţionare meteo cod galben, prognozând că, de marţi de la prânz şi până joi la prânz, va ninge în majoritatea zonelor ţării, iar la munte va fi viscol.

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a luat măsuri pentru fluidizarea traficului rutier în condiţii de ninsori şi viscol şi pentru verificarea modului în care firmele de deszăpezire acţionează în teren, iar elicoptere ale MAI ajută cu informaţii echipajele de poliţie.

De asemenea, numărul echipajelor şi patrulelor formate din poliţişti, jandarmi şi lucrători ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a fost suplimentat.

Poliţia recomandă şoferilor să se informeze înainte de apleca la drum cu privire la situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, sunând la numărul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarnă).

Şoferii sunt sfătuiţi să se asigure foarte bine înainte de fiecare manevră, să folosească frâna de motor, să evite efectuarea depăşirilor, să mărească distanţa în mers faţă de maşinile din faţă, să circule cu luminile de întâlnire aprinse şi să cureţe parbrizul şi luneta maşinii.

Atunci când vizibilitatea pe drum este redusă, din cauza condiţiilor meteorologice, sub 100 de metri sau carosabilul este acoperit de zapadă ori polei, viteza de deplasare nu trebuie să depăşească 30 de kilometri la oră în localităţi şi 50 de kilometri la oră în afara localităţilor.

Operatorii de transport care deţin autovehicule cu masa totală mai mare de 3,5 tone au obligaţia de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante, pe perioadele şi pe drumurile stabilite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici