Avalanşă pe un vârf din Tibet. Doi alpinişti au murit, alţi doi au dispărut

Doi alpinişti din SUA şi Nepal au murit după ce au fost surprinşi de o avalanşă pe vârful Shishapangma din Tibet, anunţă agenţia chineză Xinhua, citată de Reuters.

157 afișări
Imaginea articolului Avalanşă pe un vârf din Tibet. Doi alpinişti au murit, alţi doi au dispărut

Avalanşă pe un vârf din Tibet. Doi alpinişti au murit, alţi doi au dispărut

Avalanşa s-a produs sâmbătă pe vârful tibetan Shishapangma. O anchetă iniţială a arătat că un alpinist american şi unul nepalez au fost ucişi, iar un alt american şi un nepalez sunt dispăruţi. Un alpinist nepalez rănit grav a fost transportat la baza muntelui sâmbătă seara.

Avalanşa a avut loc la o altitudine de peste 7.600 de metri. Nu există detalii despre cei implicaţi în incidentul montan. Toate activităţile alpiniştilor din Shishapangma au fost suspendate începând de sâmbătă.

Shishapangma are peste 8.000 de metri şi este cel de-al 14-lea cel mai înalt vârf din lume.

Octombrie este o lună populară pentru alpinistii din Himalaya, deoarece condiţiile meteorologice sunt prielnice. Totuşi, oamenii de ştiinţă avertizează că încălzirea globală creşte riscurile de avalanşă în zonele înalte ale planetei, inclusiv în Himalaya.

La începutul acestei săptămâni, o expediţie chineză a înfiinţat o serie de staţii meteo pe Cho Oyu, la înălţimea de 8.201 metri, la graniţa Tibetului cu Nepalul, pentru a măsura impactul schimbărilor climatice în Himalaya.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici