Avarie de proporţii pe Şoseaua Fundeni. Nordul, centrul şi Obor ar putea rămâne fără energie electrică

Nordul, centrul şi zona Obor din Capitală ar putea rămâne fără curent electric după ce miercuri un cablu de înaltă tensiune ce leagă staţiile electrice Fundeni si Obor a fost deteriorat în urma unor săpături în zona Şoseaua Fundeni, primarul Sorin Oprescu dispunând anchetă administrativă.

116 afișări
Imaginea articolului Avarie de proporţii pe Şoseaua Fundeni. Nordul, centrul şi Obor ar putea rămâne fără energie electrică

Avarie de proporţii pe Şoseaua Fundeni. Nordul, centrul şi Obor ar putea rămâne fără energie electrică (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Incidentul a avut loc, miercuri la ora 11.45, informează, Enel Distribuţie Muntenia, companie care a şi sesizat Primăria Capitalei în acest sens.

Societatea care a făcut săpăturile în urma cărora a fost avariat cablul respectiv nu are legătură cu Enel şi nici nu efectua lucrări pentru această companie, potrivit sursei citate, fapt susţinut şi într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

"Facem precizarea că avaria a fost produsă de angajatul unei societăţi comerciale care efectua lucrări fără a avea vreo legătură cu Compania Enel", arată municipalitatea.

Deteriorarea acestui cablu a afectat siguranţa în funcţionare a trei staţii electrice din zona Centrală şi de Nord a Capitalei.

În zona de nord ar putea fi afectate Calea Griviţei, Strada Turda, Şoseaua Kisseleff, Dorobanţi, Ştefan cel Mare, Barbu Văcărescu, Colentina, Calea Moşilor, în zona Obor - Şoseaua Pantelimon, Calea Călăraşilor, Şoseaua Mihai Bravu, iar în cea centrală Calea Victoriei, Universitatea, Bd. Brătianu, Bd. Magheru, Regina Elisabeta, Bd. Carol.

"În acest moment, consumul de energie electrică a acestor staţii electrice este asigurat din surse unice, fără posibilităţi de realimentare din surse de rezervă, în cazul în care ar putea să apară alte avarii în reţeaua electrică de 110 kV aferentă. Prin urmare, în condiţiile apariţiei unei avarii, un număr foarte mare de clienţi ar putea să rămână fără energie electrică", precizează Enel Distribuţie Muntenia.

Compania avertizează cetăţenii din aceste zone să eficientizeze consumul de energie electrică astfel încât să nu se producă avarii prin supraconsum. Un apel similar a adresat şi primarul general Sorin Oprescu, potrivit comunicatului municipalităţii.

Echipele Enel Distribuţie Muntenia împreună cu echipe ale contractorilor au intervenit pentru remedierea defecţiunii, iar lucrările vor fi efectuate 24 din 24 de ore, până la repararea integrală a cablului respectiv, precizează ambele surse.

Având în vedere complexitatea lucrărilor pentru repararea acestui cablu de înaltă tensiune, se estimeazăm că se va reveni la starea iniţială normală de funcţionare până la sfârşitul acestei săpămâni.

În mod normal, realizarea unei reparaţii de acest gen durează cel puţin 7 zile, scriu reprezentanţii Enel Distribuţie Muntenia.

Tot pentru prevenirea unor eventuale avarii majore, compania va monitoriza permanent traseele cablurilor neavariate, fiind stabilite planuri de intervenţie pentru alimentarea parţială în special a consumatorilor care asigură servicii publice (RATB, Metrorex etc).

Totodata, este controlată permanent sarcina electrică pe cele trei staţii, iar în cazul apariţiei unor sarcini peste limitele admisibile, anumite zone de reţea ar putea fi deconectate astfel încât să poată fi menţinută în funcţiune o cât mai mare parte din reţeaua de alimentare.

Primarul general Sorin Oprescu a dispus începerea unei anchete administrative prin Direcţia de Specialitate din cadrul Primăriei Capitalei pentru a stabili cine se face vinovat pentru avarie.

Oprescu a mai solicitat verificarea autorizaţiei de lucrări a firmei care a produs avaria, potrivit municipalităţii.

Edilul general se află la ora transmiterii acestei ştiri în zonă, pentru a evalua proporţiile prejudiciului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici