FOTO VIDEO  Aventură riscantă pe munte. Trei culegători de ciuperci rătăciţi, găsiţi după peste 3 ore de căutări

După mai mult de 3 ore de căutări, jandarmii din Harghita au găsit 3 bărbaţi plecaţi după ciuperci în apropierea Pasului Bucin, rătăciţi pe munte.

172 afișări
Imaginea articolului Aventură riscantă pe munte. Trei culegători de ciuperci rătăciţi, găsiţi după peste 3 ore de căutări

Aventură riscantă pe munte. Trei culegători de ciuperci rătăciţi, găsiţi după peste 3 ore de căutări

Apelul a venit vineri în jurul orei 20.00. Un bărbat anunţa că el şi alţi 2 bărbaţi sunt în pădure, nu recunosc zona şi nu ştiu cum să ajungă înapoi la maşină, iar unul dintre ei este epuizat fizic.

Bărbatul a spus că cei 3 au plecat să strângă ciuperci, dar s-au rătăcit, după ce, fără să îşi dea seama, au părăsit traseul cunoscut.

Au fost trimişi în căutarea lor 5 jandarmi, cărora li s-au alăturat 3 localnici din Praid şi Joseni. Maşina de teren a bărbatului din Praid a fost de ajutor, în condiţiile în care drumul forestier „Obârşia Satului” este greu accesibil chiar şi pentru autospecialele jandarmilor.

În timpul căutărilor un apel din Ocna de Sus anunţa că trei bărbaţi sunt plecaţi de la ora 13.00 de acasă, la o distanţă de peste 20 de kilometri, pentru a strânge ciuperci. S-a dovedit ulterior că este vorba despre aceiaşi bărbaţi.

După o căutare de peste 3 ore şi folosind coordonatele GPS, obţinute între timp de la apelant, jandarmii i-au găsit pe cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 49 şi 52 de ani, doi din Odorheiu Secuiesc şi unul din Praid.

Aceştia se aflau undeva la 8 kilometri de DN 13B şi la aproximativ 3 kilometri de maşina cu care au intrat pe drumul forestier, într-o zonă împădurită şi în care se ştie că prezenţa animalelor sălbatice este una obişnuită.

S-a confirmat că unul dintre aceştia era epuizat fizic, dar cei trei au refuzat acordarea de îngrijiri medicale.

După aproximativ o oră în care au fost ajutaţi să se deplaseze de către echipele de intervenţie, au plecat cu maşina proprie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici