Avertisment: va fi o creştere a numărului de cazuri de boli cardiovasculare în urma pandemiei

Medicul Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină, le recomandă autorităţilor să pregătească sistemul de sănătate pentru o creştere a numărului de cazuri de boli cardiovasculare în urma pandemiei COVID-19.

5041 afișări
Imaginea articolului Avertisment: va fi o creştere a numărului de cazuri de boli cardiovasculare în urma pandemiei

Medicul Marius Geantă a analizat un studiu publicat în Nature potrivit căruia insuficienţa cardiacă şi accidentul vascular cerebral sunt mai frecvente la persoanele care au avut COVID-19, faţă de cele care nu s-au infectat niciodată cu SARS-CoV-2.

Riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare timp de cel puţin un an după diagnosticul de infecţie cu SARS-CoV-2 este mai ridicat chiar şi la pacienţii care au trecut prin forme uşoare de COVID-19, spune Geantă.

Riscul este ridicat şi la persoanele cu vârste sub 65 de ani şi care nu prezintă factori de risc adiţionali, precum obezitatea, diabetul sau fumatul.

În acest context, sistemele de sănătate ar trebui să se pregătească de o creştere a numărului de cazuri de boli cardiovasculare în urma pandemiei COVID-19, este concluzia preşedintelui Centrului pentru Inovaţie în Medicină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici