Avertismentul salvamontiştilor cu privire la producerea avalanşelor: Nu contează grosimea stratului de zăpadă

Salvamontiştii avertizează că avalanşe se pot produce şi dacă stratul de zăpadă pare subţire şi dau ca exemplu imagini cu o avalanşă în Munţii Parâng, unde nu a nins mai mult de 10 centimetri.

344 afișări
Imaginea articolului Avertismentul salvamontiştilor cu privire la producerea avalanşelor: Nu contează grosimea stratului de zăpadă

Avertismentul salvamontiştilor cu privire la producerea avalanşelor: Nu contează grosimea stratului de zăpadă

„Atenţie la avalanşe! Chiar dacă stratul de zăpadă nins poate fi observat ca fiind foarte mic, zăpada spulberată de vânt se poate acumula în anumite zone în cantităţi destul de mari, se pot forma cornişe care, atunci când se rup, pot angrena zăpada şi produce avalanşe”, spun salvamontiştii.

Aceştia dau ca exemplu o avalanşă produsă pe versantul estic al Vârfului Păpuşă din Munţii Parâng, unde nu a nins mai mult de 10 centimetri, pe un sol aproape curăţat de zăpadă veche.

Pe de altă parte, meteorologii anunţă riscul însemnat de producere a avalanşelor se menţine până luni seara în Masivul Bucegi, Munţii Făgăraş, Parâng-Şureanu, Călimani, Rodnei şi Ţarcu-Godeanu. Riscul e de gradul 3 din 5.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici