Avertizare a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: Numărul cazurilor de rujeolă în Europa, în creştere

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat o avertizare la adresa ţărilor europene unde s-au înmulţit cazurile de rujeolă, situaţie care ar putea avea consecinţe asupra "sănătăţii publice şi economiei", într-un comunicat publicat vineri.

372 afișări
Imaginea articolului Avertizare  a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: Numărul cazurilor de rujeolă în Europa, în creştere

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Numărul cazurilor de rujeolă în Europa, în creştere (Imagine: Shutterstock)

În această perspectivă, OMS cere ţărilor să ia măsuri de urgenţă pentru a evita o creştere foarte mare a cazurilor de rujeolă în 2012 şi ulterior.

Potrivit datelor disponibile, în primele nouă luni ale lui 2011 au fost 26.000 de cazuri de rujeolă în 36 de ţări din Europa Occidentală, dintre care 14.000 doar în Franţa.

Aceste cazuri declarate sunt la originea a nouă decese, dintre care şase în Franţa, şi a 7.288 de spitalizări.

Rujeola este deosebit de virulentă în Europa în perioada februarie-mai.

În afara Europei, numeroase cazuri de rujeolă au fost semnalate în R.D. Congo în 2011 (peste 100.000), în Nigeria şi în Somalia (peste 15.000 în fiecare dintre aceste două ţări).

Majoritatea cazurilor semnalate în Europa (90 la sută) afectează adolescenţii şi adulţii care nu au fost vaccinaţi sau a căror vaccinare nu era la zi.

În Franţa, adaugă OMS, o vastă campanie de comunicare la nivel naţional a fost lansată în octombrie, pentru a aminti necesitatea vaccinării împotriva rujeolei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici