Avertizare hidrologică de cod PORTOCALIU: Cota de inundaţie pe râul Prut a fost depăşită cu peste un metru la intrarea în ţară

Cota de inundaţie pe râul Prut, la Oroftiana, la intrarea în ţară, a fost depăşită, joi seara, cu peste un metru. Hidrologii au actualizat avertizarea hidrologică de cod portocaliu până vineri, la miezul nopţii.

1542 afișări
Imaginea articolului Avertizare hidrologică de cod PORTOCALIU: Cota de inundaţie pe râul Prut a fost depăşită cu peste un metru la intrarea în ţară

Cota de inundaţie pe râul Prut a fost depăşită cu peste un metru la intrarea în ţară

Potrivit ISU Botoşani, a fost instituit cod portocaliu, joi seara, de la ora 19.30 până vineri, la ora 24.00, pe raul Prut, pe sector amonte acumulare Stânca - Costeşti.

„La ora 20.00, cota de inundaţie (470 cm) pe râul Prut, la Oroftiana (intrarea râului în ţară), era depăşită cu 110 cm, în creştere cu cinci cm faţă de ora 19.00. La Rădăuţi Prut, la aceeaşi oră, cota de atenţie (290 cm) era depăşită cu 52 cm. La aceste cote, nu există riscul ca gospodăriile populaţiei să fie afectate”, a transmis ISU Botoşani.

Cu toate acestea, la Baranca, comuna Hudeşti, Lunca Prutului a fost inundată pe o suprafaţă de circa 10 hectare.

„Preventiv, peste 1.300 de oi de la patru stâni au fost evacuate din Lunca Prutului de pompierii militari şi voluntari”, au mai spus reprezentanţii ISU Botoşani.

Autorităţile locale şi pompierii rămân în zona pentru monitorizarea situaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici