Avertizare hidrologică pentru 19 prefecturi

Ministerul Mediului a trimis o avertizare hidrologică cu cod galben pentru 19 prefecturi din ţară, potrivit căreia începând de luni, de la ora 14.00, există riscul producerii de viituri pe versanţi, torenţi, pâraie, creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie pe unele râuri.

1 afișare
Imaginea articolului Avertizare hidrologică pentru 19 prefecturi

Avertizare hidrologică pentru 19 prefecturi

Potrivit acestei avertizări, de luni, de la ora 14.00, există riscul producerii de viituri rapide pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinele Timiş, Barzava, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Râmnicul Sărat, Putna, Trotuş, Bistriţa, Moldova şi Suceava.

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenţă al Ministerului Mediului si Dezvoltării Durabile a trimis duminică, după-amiaza, o avertizare hidrologică cu cod galben pentru 19 prefecturi ale ţării: Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Caraş Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea şi Timiş.

Potrivit estimărilor făcute de reprezentanţii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, în intervalul 22 octombrie ora 14:00 - 25 octombrie ora 14.00, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie. Totodată, debitele râurilor vor creşte, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, se arată în avertizare.

Bazinele Hidrografice afectate sunt: Timiş, Barzava, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Râmnicu Sărat, Putna, Trotuş, Bistriţa, Moldova şi Suceava.

În aceeaşi perioadă, cantităţile de precipitaţii vor fi însemnate şi pot avea caracter torenţial, astfel că se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, cu efecte locale de inundaţii şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici şi pe cursurile superioare şi mijlocii ale râurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici