Avertizarea cod galben de ploi, prelungită pentru 10 judeţe

Avertizarea meteorologică cod galben, transmis în urmă cu o zi, a fost prelungită până vineri seară pentru 10 judeţe din vest şi sud-vest, unde Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă în continuare ploi în averse, cantităţile de apă putând depăşi izolat şi 50 de litri pe metrul pătraţi.

17 afișări
Imaginea articolului Avertizarea cod galben de ploi, prelungită pentru 10 judeţe

Avertizarea cod galben de ploi, prelungită pentru 10 judeţe (Imagine: www.inmh.ro)

În urmă cu o zi, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis o avertizare cod galben către prefecturile din 20 de judeţe din vest, centru şi nord (Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureş, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Sibiu, Harghita, Covasna, Braşov, Neamţ, Suceava, Botoşani şi Iaşi).

În 12 judeţe din centrul şi nordul ţării avertizarea meteorologică cod galben a fost ridicată, rămânând valabilă pentru celelalte opt judeţe atenţionate şi fiind incluse alte două judeţe din sud-vest, respectiv Gorj şi Mehedinţi. Astfel, judeţele atenţionate în continuare cu cod galben sunt: Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi.

În aceste judeţe, meteorologii avertizează că vineri, între orele 9.00 şi 21.00, va ploua în averse ce pot avea şi caracter torenţial, vor fi fulgere şi tunete, precum şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervalul vizat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în vestul şi sud-vestul ţării, precum şi în zona de munte, cantităţile de precipitaţii ar putea depăşi local 25-30 de litri pe metrul pătrat şi izolat chiar 50 de litri pe metrul pătrat şi vor fi condiţii de grindină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici