Avioanele nu mai pot opera noaptea pe Băneasa

Aeroportul Aurel Vlaicu Băneasa va interzice de sâmbătă aterizarea şi decolarea aeronavelor de peste 50 de tone, între orele 00:00 şi 07:00, la cererea proprietarilor de construcţii din zonă, care s-au plâns de zgomotul produs de avioane, măsura urmând să afecteze operatorii Blue Air şi Wizz Air.

151 afișări
Imaginea articolului Avioanele nu mai pot opera noaptea pe Băneasa

Avioanele nu mai pot opera noaptea pe Băneasa

"Restricţia de operare pe timp de noapte între anumite ore există de mulţi ani, dar operatorii nu au ţinut cont de ea. Acum revenim la normalitate şi aplicăm această regulă deoarece am primit reclamaţii de la cei care au construcţii în împrejurimi şi care sunt deranjaţi de zgomotele anumitor aeronave. Aeroportul este amplasat în oraş, iar normele sunt mai restrictive decât cele de pe Otopeni, de exemplu", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al aeroportului Băneasa, George Mihalcea.

În zona aeroportului din nordul Bucureştiului s-au construit, în ultimii ani, multe locuinţe, chiar dacă amplasamentul respectiv are multe inconveniente, legate tocmai de apropierea faţă de aerogară. Ulterior, proprietarii construcţiilor, deranjaţi de zgomot, au cerut chiar desfiinţarea aeroportului.

Directorul aeroportului a adăugat că decizia s-a bazat, printre altele, pe un studiu efectuat de Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii INCERC, care recomandă ca zborurile operate cu aeronave cu o greutate de peste 50 de tone să nu poată folosi aeroportul pe o perioadă de nouă ore, în intervalul 22:00 - 07:00.

"Noi am considerat că este foarte mult nouă ore şi am decis să oprim operarea curselor între orele 00:00-07:00. Sperăm ca operatorii aerieni care se încadrează în aceste standarde să respecte regulile", a spus Mihalcea.

Restricţia va determina companiile aeriene care operează pe timp de noapte să reprogrameze zborurile.

"Este vorba despre Blue Air şi Wizz Air, aceste companii operează pe timpul nopţii", a spus Mihalcea.

El a adăugat că restricţia se va aplica pentru avioane precum Boeing 737 şi Airbus 318, 319, 320 sau 321.

Wizz Air a reprogramat deja cursele pentru perioada 25 octombrie - 16 decembrie, urmând ca în intervalul următor să fie modificate şi cursele programate pentru perioada Crăciunului.

Potrivit companiei, pasagerii vor fi contactaţi şi informaţi cu privire la aceste modificări.

Reprezentanţii Blue Air au declarat pentru MEDIAFAX că nu au fost anunţaţi cu privire la restricţia impusă de aeroportul Băneasa.

"Ne vom supune acestor reguli dacă ni se va transmite acest lucru oficial. Vom încerca să modificăm foarte puţin orarul şi să nu anulăm curse pentru a nu afecta pasagerii. Oricum, avem foarte puţine curse care aterizează în acel interval, iar dacă se vor face modificări călătorii vor fi anunţaţi", a afirmat PR-ul companiei, Florentina Ivan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici