Avocat Bamboo: Procurorii vor stabili cine se va ocupa de demolare şi, mai important, pe banii cui

Avocatul clubului Bamboo, Cătălin Dancu, a declarat, vineri, că urmează ca autorităţile să stabilească cine se va ocupa de demolarea elementelor de construcţie care nu s-au prăbuşit în urma incendiului şi cine va suporta cheltuielile acestei operaţiui.

1352 afișări
Imaginea articolului Avocat Bamboo: Procurorii vor stabili cine se va ocupa de demolare şi, mai important, pe banii cui

Avocat Bamboo: Procurorii vor stabili cine se va ocupa de demolare şi, mai important, pe banii cui

"Inspectoratul de Stat în Construcţii va face o expertiză, va fi o expertiză făcută de specialişti pentru lămurirea structurii de rezistenţă a clădirii şi începerea imediată a lucrărilor de demolare. Până în 6 februarie trebuie terminată această expertiză. Experţii vor stabili exact cât de rezistentă e clădirea şi imediat după această expertiză se va stabili soluţia demolării. Autorităţile au astăzi o ultima discuţie, cine se va ocupa şi pe banii cui de demolare. Dacă se va stabili că plăteşte statul, va plăti statul, dacă nu, vom plăti noi. Ne-am oferit pentru acoperirea acestor cheltuieli, rămâne să decidă procurorul", a declarat avocatul clubului Bamboo.

Cătălin Dancu a mai adăugat că acţionarii clubului au identificat utilajele de mare tonaj necesare pentru efectuarea demolării, au şi fondurile necesare pentru a realiza această operaţiune, dar aşteaptă ca procurorul de caz să decidă cine o va face. În plus, avocatul mai spune că până când autorităţile nu vor securiza incinta, nici anchetatorii nu vor putea intra în interiorul clubului pentru a lua probe şi a stabili, astfel, ce a declanşat incendiul.

Un incendiu puternic a devastat în întregime localul în noaptea dinspre vineri spre sâmbătă, 44 de persoane având nevoie de îngrijiri medicale. Procurorii Parchetului Capitalei au deschis in rem un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă. Patronii clubului susţin că focul ar fi putut fi pus intenţionat, deoarece în zona de unde a pornit incendiul au fost văzute persoane suspecte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici