Avocată din Bucureşti trimisă în judecată pentru păgubirea unor persoane cu 100.000 de euro

O avocată din Bucureşti a fost trimisă în judecată pentru că a înşelat cinci persoane cu 100.000 de euro, ea cerând banii în legătură cu închirierea şi achiziţionarea a şapte imobile din centrul istoric al Capitalei.

23 afișări
Imaginea articolului Avocată din Bucureşti trimisă în judecată pentru păgubirea unor persoane cu 100.000 de euro

Avocată din Bucureşti trimisă în judecată pentru păgubirea unor persoane cu 100.000 de euro (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Joi, procurorii Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a inculpatei T.I.I., avocat în Baroul Bucureşti, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, în perioada mai-iulie 2010, avocata T.I.I. ar fi indus în eroare un număr de cinci persoane cu privire la închirierea şi, ulterior, achiziţionarea a şapte imobile situate în centru istoric al Capitalei, pretinzând şi primind de la persoanele vătămate, în acest scop, suma totală de 100.000 de euro.

Astfel, inculpata a afirmat în mod mincinos că imobilele sunt în proprietatea Primăriei Municipiului Bucureşti, că aceasta doreşte să le închirieze şi apoi să le înstrăineze rapid pentru că nu mai are fonduri să le întreţină.

În câştigarea încrederii părţilor vătămate, un rol decisiv l-a avut şi împrejurarea primirii de la inculpată de planuri, schiţe şi explicaţii concrete pentru fiecare imobil în parte, iar, într-un caz, chiar a unor chei despre care inculpata a susţinut că sunt pentru uşile de acces în spaţiile cu privire la care s-au încheiat contracte.

Parchetul spune că inculpata T.I.I. a emis, de fiecare dată, la momentul primirii banilor, bilete la ordin prin care garanta restituirea sumelor primite în caz că nu se perfectau contractele, pentru a convinge persoanele păgubite de corectitudinea afacerilor, bilete la ordin cu privire la care s-a constatat că nu exista disponibil.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici