Avocatul care a oferit unui procuror 5.000 euro pentru intervenţie într-un dosar, trimis în judecată

Avocatul Paul Rusu, acuzat că ar fi oferit unui procuror 5.000 de euro din partea unui client pentru a interveni la un alt magistrat să dispună o soluţie favorabilă într-un dosar, a fost trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă.

69 afișări
Imaginea articolului Avocatul care a oferit unui procuror 5.000 euro pentru intervenţie într-un dosar, trimis în judecată

Avocatul care a oferit unui procuror 5.000 euro pentru intervenţie într-un dosar, trimis în judecată (Imagine: Shutterstock)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciu Teritorial Suceava i-au trimis în judecată pe Paul Rusu, avocat în Baroul Bucureşti, şi pe Dumitru Giurca, clientul acestuia, pentru cumpărare de influenţă.

Potrivit actului de sesizare a instanţei, în luna august, avocatul Paul Rusu a promis 5.000 de euro unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava (denunţător în cauză), pentru ca acesta să intervină la un coleg procuror, "în scopul obţinerii unei soluţii favorabile pentru clientul său, inculpatul Giurcă Dumitru, cercetat penal pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere".

În 10 septembrie, Paul Rusu i-ar fi dat procurorului 3.500 de euro, din partea clientul său Dumitru Giurcă.

Două zile mai târziu, Paul Rusu şi Dumitru Giurcă au fost prinşi în flagrant, după ce i-au oferit procurorului 1.500 de euro, ca diferenţă din totalul banilor promişi.

Avocatul Paul Rusu şi clientul lui au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în urma unei decizii din 12 septembrie a Curţii de Apel Suceava.

Dosarul va fi soluţionat de magistraţii de la Curtea de Apel Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici