Avocatul lui Băhăian a cerut expertiză psihiatrică

Apărătorul lui Sergiu Băhăian - suspectat că ar fi comandat uciderea a patru persoane - a cerut, joi, procuroriilor DIICOT Constanţa, efectuarea expertizelor psihiatrice şi testarea cu detectorul de minciuni atât pentru clientul său, cât şi pentru colaboratorul omului de afaceri, Valentin Şlepac.

30 afișări
Imaginea articolului Avocatul lui Băhăian a cerut expertiză psihiatrică

Sergiu Băhăian (Imagine: Facebook/Gândul)

Potrivit lui Alexandru Pantea, avocatul lui Băhăian, în cursul audierilor de joi de la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa, clientul său a semnat un proces-verbal prin care a declarat că nu este de acord să fie confruntat cu Valentin Şlepac, fiind epuizat fizic şi psihic.

De asemenea, avocatul omului de afaceri a declarat că a solicitat efectuarea de expertize psihiatrice atât pentru clientul său, cât şi pentru Valentin Şlepac, precum şi testarea cu aparatul poligraf.

"Am solicitat efectuarea unei expertize psihiatrice, care oricum este obligatorie pentru Şlepac, fiind acuzat de omor şi pe declaraţia căruia sunt formulate acuzaţiile la adresa lui Sergiu Băhăian. De asemenea, am cerut şi verificarea comportamentului simulat, atât al lui Şlepac cât şi al lui Băhăian, după ce se va efectua expertiza, adică testarea cu aparatul poligraf", a declarat Alexandru Pantea.

El a precizat că, "până atunci, confruntarea dintre cei doi nu este acceptată şi nici nu se poate decide măsura de arestare preventivă pentru acuzaţia de instigare la omor care i se aduce lui Sergiu Băhăian".

Procurorii DIICOT Constanţa au continuat, joi dimineaţă, audierea lui Sergiu Băhăian, suspectat că ar fi comandat uciderea a patru persoane în judeţul Constanţa, după ce, miercuri seară, potrivit avocatului acestuia, omul de afaceri fusese acuzat de instigare la omor în cazul uciderii lui Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, constituire a unui grup infracţional organizat şi de o înşelăciune cu un prejudiciu de 500.000 de euro.

Şeful DIICOT Constanţa, procurorul Laurenţiu Bratosin, a declarat, joi dimineaţă, că audierile în cazul Băhăian continuă, urmând ca acesta să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă cel mai probabil vineri.

Procurorul Laurenţiu Bratosin a mai spus că la Constanţa a fost adus, pentru audieri, şi Eduard Mărculescu, considerat mâna dreaptă a lui Băhăian şi care este arestat preventiv alături de acesta, la Slobozia.

"Mărculescu este anchetat pentru infracţiuni economice şi încă nu se ştie dacă se va propune emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lui", a mai spus şeful DIICOT Constanţa.

Sergiu Băhăian şi-a petrecut noaptea de miercuri spre joi în arestul Poliţiei Judeţene Constanţa, după ce pe parcursul zilei a fost audiat de procurorii DIICOT Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici