Avocatul lui Becali: Cred sincer că instanţa nu va aplica un spor de pedeapsă clientului meu

Unul dintre avocaţii lui Gigi Becali, Bogdan Vlad, a declarat joi, la intrarea în Tribunalul Bucureşti, unde se judecă cererea de contopire a pedepselor finanţatorului Stelei, că instanţa nu are temeiuri să-i aplice acestuia un spor la anii pe care trebuie să îi stea în închisoare.

462 afișări
Imaginea articolului Avocatul lui Becali: Cred sincer că instanţa nu va aplica un spor de pedeapsă clientului meu

Gigi Becali (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Vlad a mai spus că va arăta instanţei de ce nu poate să-i aplice clientului său spor de pedeapsă odată cu contopirea celor trei condamnări definitive în dosarele sechestrării de persoane, schimbului de terenuri şi "Valiza".

Avocatul a arătat că instanţa nu are fundament legal pentru care să-i aplice lui Becali un spor de pedeapsă, chiar dacă acesta are trei condamnări, argumentul invocat de Vlad fiind acela că judecătorii din dosarul sechestrării au coborât pedeapsa cu mult sub minimum prevăzut de lege.

În acest context, Bogdan Vlad a arătat limitele de pedeapsă erau între şapte şi 15 ani de închisoare, iar judecătorii l-au condamnat pe Becali la trei ani cu suspendare.

Astfel, avocatul a arătat că nu crede că Becali va primi un spor de pedeapsă odată cu contopirea celor trei condamnări, în condiţiile în care acesta, în cazul celei mai grave dintre infracţiuni din cele trei dosare, a fost condamnat la o pedeapsă cu suspendare.

Instanţa dezbate joi, începând cu ora 13:00, cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali.

În 19 iunie, Tribunalul Bucureşti a amânat pentru 27 iunie judecarea cererii de contopire a pedepselor lui Becali şi a stabilit că la dosar trebuie ataşate fişa de cazier judiciar a finanţatorului Stelei şi copii după minutele instanţelor care l-au condamnat. Instanţa a mai decis ca, tot până la termenul din 27 iunie, să fie ataşate şi dosarele de executare în baza cărora au fost emise mandatele de executare a pedepeselor.

După termenul din 19 iunie, Becali a comentat în direcţia apărătorilor săi, nemulţumit de amânarea judecării cauzei. "Hai să ne plimbăm cu maşina", a spus el, cu referire la drumurile pe ruta închisoare-instanţă şi la timpul pierdut până la pronunţare.

Ulterior, finanţatorul Stelei le-a cerut vărului Virgil Becali şi fostului fotbalist Ionuţ Luţu, în prezent angajat al său, să îi angajeze avocaţi care să ştie ce acte îi trebuie la dosar.

În 21 iunie, reprezentanţii avocatului Bogdan Vlad au anunţat că acesta şi Pavel Abraham îl vor apăra pe Gigi Becali în procesele legate de întreruperea executării pedepsei şi de contopire a pedepselor, după ce finanţatorul Stelei a renunţat la serviciile lui Bogdan Bărbuceanu şi ale Mihaelei Olaru.

La termenul de 19 iunie al cererii de contopire a pedepselor, Gigi Becali a fost reprezentat în instanţă de trei avocaţi, doi dintre aceştia fiind Bogdan Vlad şi Bogdan Bărbuceanu.

În aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui Becali de întrerupere pentru trei luni a pedepsei din dosarul schimbului de terenuri cu MApN, decizia putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Ulterior, finanţatorul Stelei Bucureşti nu a obţinut permisiunea să părăsească pentru o zi Penitenciarul Jilava, pentru a-şi serba ziua de naştere, marţi, 25 iunie, împreună cu familia, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Aceştia au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă.

Instanţa nu a făcut reindivualizarea şi contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel că avocaţii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucureşti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta.

Gigi Becali şi-a pierdut mandatul de deputat în urma condamnării sale definitive. Camera Deputaţilor a aprobat în 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

În 11 februarie, Becali a fost condamnat definitiv, tot de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici