Avocatul lui Dincă: Ce a spus s-a dovedit adevărat. Sigur că orice inculpat poate minţi/ Despre condiţiile de detenţie: „E o problemă. Sunt condiţii grele acolo”

Avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, a declarat că suspectul se plânge că este obosit, însă cooperează cu anchetatorii, dovadă fiind faptul că au fost găsite probe în locurile indicate. Apărătorul a mai spus că orice inculpat poate minţi atunci când este cercetat.

1152 afișări
Imaginea articolului Avocatul lui Dincă: Ce a spus s-a dovedit adevărat. Sigur că orice inculpat poate minţi/ Despre condiţiile de detenţie: „E o problemă. Sunt condiţii grele acolo”

Avocatul lui Dincă: Ce a spus s-a dovedit adevărat. Sigur că orice inculpat poate minţi

„Nu conduce ancheta, dar în condiţiile în care este singurul care ştie unde se află ceea ce a pus într-un loc anume, e normal să ii conducă pe anchetatori. Nu au cum anchetatorii să îi conducă pe el. Este un aspect care trebuie lămurit. Ceea ce a spus el s-a dovedit a fi adevărat. Nu avem unde să ştim că i-a trimis pe piste greşite. El a colaborat cu organul judiciar şi s-au găsit nişte probe. Asta arată un ajutor efectiv dat”, a declarat avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, la Antena3.

Apărătorul principalului suspect al crimelor din Caracal arată că Dincă are o atitudine cooperantă cu anchetatorii, chiar dacă unii au dubii în privinţa informaţiilor pe care le furnizează.

„Că poate a mai şi minţit, sigur că orice inculpat, chiar şi în caz de furt şi nu numai în caz de omor - se mai minte, nu e un caz unic când un inculpat minte. Se poate să nu spună adevărul 100%”, a spus acesta.

Lascoschi mai arată că suspectul s-a plâns, în cursul anchetei, că este obosit.

„El era obosit de atunci, este foarte obositor acolo. Sunt nişte condiţii foarte grele acolo pentru toată lumea - şi pentru poliţiştii, şi pentru inculpat, şi pentru avocat. Primeşte apă, dar se încălzeşte şi este o problemă. Nu au frigider acolo şi se bea apă caldă, cum am băut şi eu. Sper să îşi facă ceaiuri. Ceai se poate bea, apă nu se mai poate bea la un moment dat. (...) Nu am avut discuţii lungi, am discutat foarte puţin. Nu e un tip vorbăreţ. Mai mult când voia el să vorbească cu mine, atunci vorbea. Aşa s-a derulat situaţia. S-a plâns că e obosit. Era obosit de atunci”, a mai spus avocatul.

Avocatul lui Dincă spune că suspectul primeşte apă caldă: E o problemă. Sunt condiţii grele acolo

Avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, a declarat că toţi cei care participă la cercetările din casa suspectului crimelor din Caracal lucrează în condiţii „grele” şi a subliniat că Dincă primeşte apă, dar aceasta se încălzeşte, ceea ce este o problemă.

„El era obosit de atunci, este foarte obositor acolo. Sunt nişte condiţii foarte grele acolo pentru toată lumea - şi pentru poliţiştii, şi pentru inculpat, şi pentru avocat. (...) Primeşte apă, dar se încălzeşte şi este o problemă. Nu au frigider acolo şi se bea apă caldă, cum am băut şi eu. Sper să îşi facă ceaiuri. Ceai se poate bea, apă nu se mai poate bea la un moment dat”, a spus avocatul, la Antena3.

Anchetatorii au mers şi miercuri la casa lui Gheorghe Dincă, pentru a căuta noi probe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici