Avocatul Poporului a criticat dur ultimele decizii ale CC

Fostul judecător al Curţii Constituţionale, Ioan Muraru, în prezent Avocatul Poporului, a criticat în termeni duri, vineri, ultimele deciziile ale Curţii Constituţionale, afirmând că acestea creează mai degrabă confuzie în societate decât să limpezească lucrurile.

37 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului a criticat dur ultimele decizii ale CC

Avocatul Poporului a criticat dur ultimele decizii ale CC (Imagine: Franck Hamel/Mediafax Foto)

"Am nişte sentimente de nemulţumire faţă de Curtea Constituţională. În ultimile decizii, Curtea Constituţională a dat anumite soluţii care nu sunt motivate temeinic", a spus Avocatul Poporului, Ioan Muraru, prezent la Uniunea Juriştilor din România, unde au fost invitate personalităţi din lumea juriştilor, cu ocazia Zilei Justiţiei.

Muraru a mai afirmat că sunt decizii ce sunt "date pe piaţă fără să fie analizate până la virgulă". Acesta a mai spus că a fost gândită Curtea Constituţională ca un tribunal cu totul aparte. "Judecătorul Curţii Constituţionale nu este judecătorul de la mine de la Fălticeni", a subliniat Avocatul Poporului.

Fostul judecător constituţional, Ioan Muraru, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de "calitatea îndoielnică" a unor decizii care "mai mult au declanşat confuzii în societate decât să limpezească lucrurile".

Avocatul Poporului a reclamat că există deseori presiuni asupra sa din partea sindicatelor, partidelor sau a mass-media să reacţioneze, "însă nu poate pentru că nu există pârghii legale".

Muraru a subliniat că este supus unor presiuni zilnice, iar în "momentele când sunt depăşite limite", închide telefonul. "Nu mă pot obişnui cu limbajul actual al politicienilor, mass-media şi chiar cel din Parlamentul României pe care nu pot să-l critic pentru că e şeful meu", a conchis Avocatul Poporului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici