Avocatul Poporului: Zidul din cartierul de locuinţe sociale din Sfântu Gheorghe este discriminatoriu

Avocatul Poporului anunţă, luni, că a solicitat Primăriei din Sfântu Gheorghe să demoleze zidul despărţitor din cartierul de locuinţe sociale, de pe strada Lunca Oltului, pe motiv că are caracter discriminator.

442 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului: Zidul din cartierul de locuinţe sociale din Sfântu Gheorghe este discriminatoriu

Avocatul Poporului: Zidul din cartierul de locuinţe sociale din Sfântu Gheorghe este discriminatoriu (Imagine: Victor Ciupuliga/ Arhiva Mediafax Foto)

Printr-un comunicat de presă, instituţia

anunţă, luni, că a solicitat Primăriei din Sfântu Gheorghe să demoleze zidul de beton ce delimitează blocurile de locuinţe sociale de pe strada Lunca Oltului din municipiu, pe motiv că are caracter discriminatoriu.

Cei de la Avocatul Poporului susţin că aceasta este concluzia unei anchete ce a fost demarată la sfârşitul anului trecut, ca urmare a unui articol de presă în care se afirma că locatarii acelor blocuri "maghiari şi romi"

"Toţi cu care am vorbit se opun gardului care le va împrejmui curtea, ridicat de Primărie, unii comparându-l cu un zid de închisoare", se spunea în articolul respectiv.

"Analizând situaţia de fapt şi aspectele legale, Avocatul Poporului a constatat că sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii pentru calificarea cazului analizat ca având caracter discriminatoriu: existenţa unui tratament diferenţiat; existenţa unui criteriu de discriminare definit la art. 2 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările ulterioare; tratamentul diferenţiat nu este justificat obiectiv de un scop legitim, iar metodele de atingere a acestui scop nu sunt adecvate şi necesare", se arată în comunicat.

Aceştia susţin că recomandarea de demolare a venit după ce au analizat şi punctul de vedere trimis de Primăria din Sfântu Gheorghe. Aici, reprezentanţii municipalităţii susţineau că gardul a fost construit ca o măsură de protecţie atât a locatarilor cât şi a imobilelor.

Se arăta că există reclamaţii ale chiriaşilor pentru numeroase cazuri în care persoane străine "frecventează unele locuinţe, deranjează locatarii apartamentelor învecinate, sunt gălăgioşi, dau muzica la maxim, parchează autoturismele chiar sub geamurile locatarilor pe spaţiul verde, au deteriorat scările de acces, pereţii exteriori."

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici