Avocatul Teodorescu a avut perioade în care consuma alcool în exces, fiind internat la dezalcoolizare

Avocatul Victor Teodorescu, deferit justiţiei pentru instigare la omor, după ce a pus un cunoscut să-i ucidă soţia pentru 20.000 de euro, a avut perioade în care consuma băuturi alcoolice în exces şi a fost internat la dezalcoolizare, la iniţiativa soţiei sale, potrivit rechizitoriului.

348 afișări
Imaginea articolului Avocatul Teodorescu a avut perioade în care consuma alcool în exces, fiind internat la dezalcoolizare

Avocatul Teodorescu a avut perioade în care consuma alcool în exces, fiind internat la dezalcoolizare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Procuroriii de la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme, care au decis trimiterea în judecată a avocatului braşovean Victor Teodorescu pentru instigare la omor, alături de complicele său, arată că acesta a avut probleme mari cu băutura el fiind internat la dezalcoolizare de către soţia sa.

Astfel cei doi procurori de caz notează că Teodorescu a cunoscut-o pe soţia sa, victima Violeta Teodorescu, în 1986. În anul 1990, avocatul s-a căsătorit cu victima, din această căsătorie rezultând un copil, care în prezent are 20 de ani.

"În perioada căsătoriei relaţiile dintre cei doi soţi pot fi descrise ca unele normale, cu mici episoade în cadrul cărora au existat probleme, întrucât inculpatul Victor Teodorescu consuma băuturi alcoolice în exces. În aceste perioade, inculpatul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie din Braşov, la iniţiativa soţiei sale, pentru dezalcoolizare", se mai arată documentul citat.

Anchetatorii mai arată că Teodorescu a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Babeş Bolyai în 1993, devenind procuror începând din 1 octombrie 1993. Acesta şi-a încheiat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, în 1 martie 1996, fiind emis un ordin de eliberare din funcţie, urmare cererii scrise formulate de el, în 7 februarie 1996.

Cererea lui Teodorescu de a se reîncadra în funcţia de procuror, făcută către Procurorul General al României, în 5 noiembrie 1997, a fost respinsă în condiţiile în care inculpatul a fost sancţionat în timpul derulării activităţii, pentru abateri grave disciplinare, mai arată anchetatorii.

Astfel, în perioada 1996-2007, Teodorescu şi-a desfăşurat activitatea în cadrul unor firme care aveau drept obiect principal de activitate consultanţă juridică, respectiv Segax Consulting şi Cip Expert Consult.

În jurul anului 2001, avocatul Teodorescu a cunoscut-o pe martora Jolan Pulcă, mama inculpatului Erwin Victor Preşmereanu, persoană cu care a colaborat în domeniul afacerilor imobiliare. Colaboratoarea lui Teodorescu are trei fii, respectiv Erwin Victor, Vivian şi Traian Preşmereanu.

Procurorii prezintă pe larg în documentul citat şi modul în care avocatul a ajuns să se îndatoreze faţă de mai mulţi partenerei ai săi de afaceri de la care a împrumutat diverse sume de bani pe contracte de împrumut cu valori mai mari decât sumele împrumutate efectiv.

"Începând cu anul 2005-2006, inculpatul Victor Teodorescu a investit sume considerabile în terenuri, cu intenţia declarată de revânzare imediată în vederea obţinerii unui profit rapid. În condiţiile în care sumele de care dispunea erau insuficiente pentru acest gen de investiţii, inculpatul a atras în această afacere mai multe cunoştinţe, respectiv pe martorii Ioan Macaveiu, Maria Filipescu, Vicotr Sârbu, notar public, Corin Găzdoiu dar şi alte persoane. În cursul anului 2007, persoanele nominalizate au fost de acord să-l împrumute cu sume de bani pe Victor Teodorescu, în vederea cumpărării unui teren, în sensul că urma să fie încheiat un contract de împrumut pentru o sumă care să conţină atât suma împrumutată efectiv, cât şi procentul de 50 la sută, care reprezenta dobânda, astfel că în actele notariale apărea întreaga sumă, respectiv împrumutul plus dobânda. Intenţia acestuia era să revândă acel teren cu suma de un milion de euro, în condiţiile în care el achita efectiv pentru acel teren suma de 300.000 de euro. Acestea au fost împrejurările în care Victor Teodorescu a luat cu împrumut de la martorul Macaveiu 70.000 de euro, dar în actele notariale s-a trecut suma de 105.000 de euro, de la Găzdoiu a luat efectiv cu împrumut 100.000 de euro, dar în acte erau trecuţi 150.000 de euro, de la Filipescu, 30.000 de euro, iar de la Sârbu, 30.000 de euro, şi avea de returnat 50.000 de euro. În concluzie, bărbatul a luat efectiv împrumut 260.000 de euro, dar avea de returnat 360.000 de euro", notează anchetatorii.

Procurorii arată că Teodorescu a cumpărat acel teren în 2007, dar nu a reuşit să-l revândă conform planului iniţial. În aceste condiţii, avocatul nu a reuşit să returneze nimic din sumele împrumutate, cu toate că împrumuturile iniţiale erau doar pentru câteva luni, respectiv banii ar fi trebuit să fie returnaţi creditorilor până la sfârşitul lunii decembrie 2007.

Începând cu anul 2009, presiunile asupra lui Teodorescu, din partea celor ce l-au împrumutat, au început să crească, toţi dorind recuperarea banilor daţi avocatului. Pentru unii dintre creditori presiunea era cu atât mai mare, cu cât, la rândul lor, luaseră împrumuturi din bancă, acesta fiind şi cazul lui Corin Găzdoiu.

Avocatul Teodorescu a reuşit să amâne de fiecare dată plăţile către creditori, asigurându-i pe aceştia că în perioada imediat următoare va reuşi să vândă terenul cumpărat sau alte terenuri pe care le avea în administrare şi să înapoieze sumele de bani împrumutate.

Unul dintre cei ce l-au împrumutat, Ioan Macaveiu, nu a acceptat explicaţiile avocatului şi a demarat procedura de indisponibilizare a unor bunuri imobile ale acestuia, respectiv a două apartamente situate în municipiul Braşov, locuinţa avocatului de pe strada Brazilor din aceeaşi localitate, precum şi un teren situat în judeţul Braşov.

În contextul acestei afaceri judiciare demarată de Macaveiu, în familia Teodorescu au apărut animozităţi, soţia avocatului reproşându-i acestuia că a derulat afaceri care în final au ajuns să pună în primejdie tot ce au adunat într-o viaţă.

Probe pentru aceste susţineri le reprezintă declaraţia avocatului, precum şi mesajele pe care acesta le trimitea colaboratoarei lui, martora Jolan Pulcă. Într-unul dintre mesaje Teodorescu îşi exprimă dezamăgirea cu privire la faptul că, după 12 ore de muncă, soţia lui l-a primit acasă cu reproşuri, în loc să-i spună "noapte bună, iubi, iar ai muncit 12 ore". El i-a relatat lui Jolan Pulcă despre faptul că soţia sa l-a catalogat drept "cel mai mare fraier" că s-a "lăsat ţepuit" de unii care pe banii lui şi-au rezolvat propriile probleme.

Aceste tensiuni au fost de natură să se acutizeze în ultima parte a anului 2010 şi la începutul anului 2011, în condiţiile în care presiunile asupra avocatului cu privire la returnarea unor sume de bani au crescut considerabil, mai arată procurorii, care precizează că, în ianuarie 2011, martorul Macaveiu a demarat procedura executării silite asupra imobilelor aparţinând familiei Teodorescu.

Avocatul braşovean Victor Teodorescu, care a comandat uciderea soţiei sale prin intermediul fiului unei cliente mai vechi, femeia fiind înjunghiată de 25 de ori în gât, a fost deferit justiţiei, a informat, miercuri, Ministerul Public

Victor Teodorescu este acuzat de instigare la omor calificat, constând în aceea că, la sfârşitul lunii martie 2011, cu premeditare şi din interes material, a determinat pe Erwin Victor Preşmereanu să o ucidă pe soţia sa. Scopul crimei a fost acela de a încasa prima de asigurare în valoare de 150.000 de euro.

Preşmereanu este acuzat de omor calificat, constând în aceea că, din interes material şi cu premeditare, fiind instigat de Teodorescu, în 29 martie 2011, s-a deplasat la locuinţa soţiei avocatului căreia i-a aplicat mai multe lovituri cu un cuţit şi un levier, cauzându-i leziuni care au condus la decesul victimei.

Asupra vinovăţiei celor doi se va pronunţa Curtea de Apel Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici