Azil al groazei descoperit în Argeş. Bătrânii erau ţinuţi în condiţii improprii

Un azil fără acte legale a fost descoperit în Argeş, unde 16 vârstnici sunt adăpostiţi în condiţii improprii acolo.

2972 afișări
Imaginea articolului Azil al groazei descoperit în Argeş. Bătrânii erau ţinuţi în condiţii improprii

Azil al groazei descoperit în Argeş. Bătrânii erau ţinuţi în condiţii improprii

Radu Perianu, Prefectul judeţului Argeş, a anunţat că, în urma informaţiilor Poliţiei Argeş, a fost dispusă o verificare la o locaţie din Leordeni unde exista suspiciunea că funcţionează un azil fără forme legale.

Controlul a fost făcut de comisia formată din mai multe instituţii şi s-a confirmat faptul că 16 bătrâni erau adăpostiţi în imobilul descoperit de poliţişti.

Clădirea are 4 camere şi, conform AJPIS, nu are toate condiţiile necesare îngrijirii persoanelor vârstnice.

La acest moment nu are licenţă, însă proprietarul are depuse actele în acest sens, spune prefectul.

Conform IPJ Argeş, din primele verificări s-a stabilit că persoana care se ocupă de administrarea activităţii, respectiv un bărbat de 66 de ani, desfăşoară activitatea în cadrul unei societăţi cu sediul social la o altă adresă de pe raza localităţii Leordeni, iar agentul economic în cauză a avut anterior un punct de lucru pe raza judeţului Ilfov, care în prezent nu mai funcţionează.

A fost întocmit dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale.

Beneficiarii sunt toţi din Bucureşti, au vârste peste 80 de ani şi, cei mai mulţi dintre ei, nu au familii care să îi preia.

Administratorul i-a mutat în Argeş de la un azil din Ilfov şi a susţinut în timpul controlului că săptămâna viitoare îi va muta înapoi în locaţia ilfoveană în care sunt îndeplinite condiţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
azil,
vârstnici,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici