BAC 2015: Cinci la sută din şcoli au în săli de bacalaureat camere video care înregistrează şi audio

Aproximativ cinci la sută dintre unităţile de învăţământ au în sălile pentru examenul de bacalaureat camere video care înregistrează şi audio, a declarat miercuri ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precizând că achiziţia acestor echipamente nu a fost o obligaţie, ci o recomandare.

820 afișări
Imaginea articolului BAC 2015: Cinci la sută din şcoli au în săli de bacalaureat camere video care înregistrează şi audio

BAC 2015: Cinci la sută din şcoli au în săli de bacalaureat camere video care înregistrează şi audio (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Eu am recomandat, acolo unde există posibilităţi tehnice şi financiare, să se achiziţioneze aceste echipamente. Nu putem obliga unităţile de învăţământ, mai ales că bacalaureatul începe săptămâna viitoare", a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a adăugat că, din datele primite până în prezent, aproximativ cinci la sută din unităţile de învăţământ au posibilitatea de a înregistra video şi audio în sălile de curs.

Câmpeanu a precizat că sistemele video funcţionează în toate sălile de examen din şcoli.

Comisiile de bacalaureat judeţene şi cea a municipiului Bucureşti sunt obligate să se asigure că sunt camere de supraveghere video funcţionale în toate sălile de examen, în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi în sălile în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici