BAC 2017 ISTORIE. SUBIECTE şi BAREM la Istorie, profil uman, la Bacalaureat 2017

BAC 2017 SUBIECTE ISTORIE. Absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut miercuri proba obligatorie a profilului. Cei de la uman au avut de rezolvat subiectele la istorie, la Bacalaureat 2017.

7093 afișări
Imaginea articolului BAC 2017 ISTORIE. SUBIECTE şi BAREM la Istorie, profil uman, la Bacalaureat 2017

BAC 2017 ISTORIE. SUBIECTE şi BAREM la Istorie, profil uman, la Bacalaureat 2017

BACALAUREAT ISTORIE 2018 | SUBIECTE ŞI BAREM, profil uman, proba de ISTORIE, la BAC 2018

BAC 2017 SUBIECTE ISTORIE

Luni a început o perioadă plină de emoţii  pentru absolvenţii de clasa a XII-a care susţin probele scrise la bacalaureat 2017. După română, astăzi elevii au avut de rezolvat subiectele la istorie, proba obligatorie a profilului la uman, sau la matematică, profilul real.

Pentru rezolvarea subiectelor la istorie, la bacalaureat 2017, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră La probele scrise, accesul candidaţilor în centrele de examen se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.  Anul acesta, în jur de 135.000 de elevi s-au înscris la sesiunea de bacalaureat 2017, dintre care aproape 116.000 sunt absolvenţi ai promoţiei 2017, aproape 20.000 de absolvenţi fiind din seriile anterioare, potrivit datelor Ministerului Educaţiei. 

Potrivit primelor informaţii, unul dintre subiectele la istorie a fost despre România postbelică, cu identificarea a două argumente despre stalinism şi unul despre naţional-comunism şi prezentarea unor opinii despre evoluţia politică din secolul al XX-lea, notează gândul.info. De asemenea, elevii de clasa a XII-a au avut cerinţă la al doilea dintre subiecte Revoluţia de la 1848 şi comitetul revoluţionar.

Un alt subiect a constat în argumentarea printr-un fapt istoric că România a participat la criza orientală.

BAC 2017 SUBIECTE ISTORIE

În calendarul examenului de bacalaureat 2017, urmează proba la alegere care  va avea loc pe 30 iunie, iar pe 5 iulie vor fi afişate rezultatele la BAC 2017, înainte de contestaţii. Rezultatele finale la bacalaureat 2017 vor fi afişate pe 10 iulie, când elevii vor afla, definitiv, dacă au promovat BAC-ul. Rata de participare la proba scrisă de Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2017, este de 96,62%, anunţă Ministerul Educaţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici