BAC 2020. La proba de Limba şi literatura română, un candidat a avut temperatura peste 37.3 ̊C/ 85 elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Situaţia în Capitală

  • Un singur candidat a avut temperatura peste 37.3 ̊C. Acesta va susţine examenul în etapa specială, ce se va desfăşura în data de 6 iulie.
  • 3.643 de candidaţi au absentat de la prima probă la Bacalaureat.
  • 46 de candidaţi s-au aflat în izolare, iar alţi 5 în carantină/spitalizaţi.
1761 afișări
Imaginea articolului BAC 2020. La proba de Limba şi literatura română, un candidat a avut temperatura peste 37.3 ̊C/ 85 elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Situaţia în Capitală

BAC 2020

UPDATE  În Bucureşti, la prima probă a Bacalaureatului, au fost prezenţi 15.536 candidaţi, iar 297 nu s-au prezentat la examen.
  • Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊C, informează Inspectoratul şcolar municipal.
  • Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 5 candidaţi, lucrările acestora fiind notate cu 1(unu).
 
Prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2020), de Limba şi literatura română, a avut loc luni, pe 22 iunie. 
 
Au fost prezenţi 134.831 de candidaţi, în timp ce 3.643 de candidaţi au absentat, a transmis Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă. 
 
  • Un singur candidat a avut temperatura peste 37.3 ̊C. Acesta va susţine examenul în etapa specială, ce se va desfăşura în data de 6 iulie.
  • 46 de candidaţi s-au aflat în izolare, iar alţi 5 în carantină/spitalizaţi.
  • Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 85 de candidaţi. Drept consecinţă, aceştia nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
 
Subiectele şi baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura română au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.
 

Următoarele probe la Bacalaureat 2020

  •   marţi, 23 iunie - Limba şi literatura maternă
  • miercuri, 24 iunie - proba obligatorie a profilului
  • joi, 25 iunie - proba la alegere a profilului şi a specializării
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
  • recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.
  •  
Primele rezultate vor fi afişate marţi, 30 iunie, până în ora 12.00.
 
În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.
 
 
Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00 şi pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00.
 
În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora, a mai informat ministerul. 
 
Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici