BACALAUREAT 2013: Mama elevei de la Liceul "Gusti" a depus plângere la Poliţie, pentru fraudă la bacalaureat

Mama elevei de la Liceul "Dimitrie Gusti" care a reclamat la ISMB că a fost dată afară din examenul de bacalaureat pe nedrept a depus, vineri, o plângere şi la Secţia 18 Poliţie, în care arată că a dat bani dirigintei pentru ca fiica ei să promoveze, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliţie.

272 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2013: Mama elevei de la Liceul "Gusti" a depus plângere la Poliţie, pentru fraudă la bacalaureat

Mama elevei de la Liceul "Gusti" a depus plângere la Poliţie, pentru fraudă la bacalaureat (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Sursele citate au precizat că femeia s-a prezentat la Secţia 18 şi a reclamat presupusa faptă de corupţie, însă plângerea acesteia a fost imediat declinată Parchetului şi Direcţiei Generale Anticorupţie, structuri competente din punct de vedere legal să instrumenteze astfel de cazuri.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti face o anchetă la Liceul "Dimitrie Gusti", din Sectorul 5, după ce o elevă a reclamat că a fost exclusă nedrept din examenul de bacalaureat, verificările vizând şi suspiciuni potrivit cărora unii elevi ar fi dat mită.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) au declarat joi, pentru MEDIAFAX, că o elevă a depus, miercuri, o plângere la sediul instituţiei, în care a reclamat faptul că ar fi fost dată afară pe nedrept din examenul de bacalaureat pe care îl susţinea la Liceul Tehnologic "Dimtrie Gusti".

ISMB a început o anchtă la Liceul "Dimitrie Gusti", în urma sesizării făcute de elevă. Verificările au fost extinse, ulterior, şi pentru suspiciuni că unii elevi care susţin bacalaureatul la Liceul "Dimitrie Gusti" ar fi dat mită pentru a promova examenele scrise. Decizia a fost luată după ce în presă au apărut informaţii privind suspiciuni de dare de mită la Liceul "Dimitrie Gusti".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici