Bacalaureat 2016: Opt elevi din Slatina au primit din greşeală la chimie subiectele de la alt profil

Absolvenţii de clasa a XII-a ai unui liceu din Slatina care au susţinut, vineri, proba la chimie în cadrul examenului de bacalaureat au primit, dintr-o eroare, subiectele de la profilul tehnologic în locul celor de la profilul teoretic, aşa cum trebuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1033 afișări
Imaginea articolului Bacalaureat 2016: Opt elevi din Slatina au primit din greşeală la chimie subiectele de la alt profil

Bacalaureat 2016: Opt elevi din Slatina au primit din greşeală la chimie subiectele de la alt profil (Imagine Eduard Andrei / Mediafax Foto)

Este vorba de opt elevi ai Colegiului Naţional „Radu Greceanu” Slatina, care au primit subiecte mai uşoare decât colegii lor care au susţinut examenul în alte centre din judeţ şi din ţară.

Surse din cadrul Comisiei judeţene de bacalaureat au declarat, pentru MEDIAFAX, că încurcătura s-a produs chiar în momentul descărcării subiectelor de pe serverul Ministerului Educaţiei. Persoana din comisia de examen desemnată pentru a face această operaţiune a descărcat subiectele în dreptul cărora scria „TEO-TEH”, crezând că sunt testele potrivite.

„Într-adevăr s-a greşit, s-a dat din greşeală subiectul de tehnologic. Acolo unde s-a făcut precizarea privind profilul scrie «TEO-TEH», iar când au descărcat subiectele nu şi-au dat seama. Sunt opt lucrări”, a declarat, pentru MEDIAFAX, sursa citată.

Mirela Paraschiv, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, a declarat, pentru MEDIAFAX, că lucrările vor fi corectate „conform baremului aferent”. În plus, cei care au făcut parte din comisia de examen nu vor mai putea lua parte vreodată la organizarea bacalaureatului.

„Comisia judeţeană de bacalaureat a făcut o cercetare, iar membrii comisiei din centrul de examen au fost sancţionaţi şi nu mai pot face parte din astfel de comisii – asta prevede metodologia. Nu s-au aplicat sancţiuni de ordin pecuniar pentru că nu prevede metodologia. Lucrările vor fi corectate, conform baremului aferent subiectelor date. Treaba noastră, de aici, este să facem în aşa fel încât copiii să nu fie afectaţi în niciun fel”, a afirmat ea.

Reprezentanţii ISJ Olt nu au dat detalii cu privire la modul în care s-a produs încurcătura.

„A fost un concurs de împrejurări nefavorabile. Vă daţi seama că nu este o chestiune pe care şi-ar dori-o cineva. Ei au explicat cum s-au întâmplat, dar asta face parte din cercetare şi nu putem face public. A fost informat şi Ministerul, bineînţeles”, a mai declarat Mirela Paraschiv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici