Copiii personalului didactic şi didactic auxiliar, scutiţi de plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul superior şi a cazării

Copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în activitate sunt scutiţi de plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul superior şi beneficiază de gratuitate la cazare în cămine şi internate, legea în acest sens fiind promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

387 afișări
Imaginea articolului Copiii personalului didactic şi didactic auxiliar, scutiţi de plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul superior şi a cazării

Copiii personalului didactic şi didactic auxiliar, scutiţi de plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul superior şi a cazării (Imagine Thomas Dan / Mediafax Foto)

Potrivit iniţiativei care aparţine unui grup de parlamentari de la toate partidele, de aceste gratuităţi beneficiază şi copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat în pensie din sistemul de învăţământ, precum şi copiii orfani de unul sau ambii părinţi ce au activat în sistemul de învăţământ.

Legea a fost adoptată în unanimitate de ambele camere ale Parlamentului.

Potrivit unei alte legi din domeniul educaţiei promulgate luni de şeful statului, în situaţii excepţionale, formaţiunile de preşcolari sau de elevi pot funcţiona sub efectivul minim sau peste efectivul maxim, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar, pe baza unei justificări din partea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ care solicită exceptarea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici