Bacalaureat 2020. Au început înscrierile pentru a doua sesiune. Calendarul examenului de BAC sesiunea august-septembrie

Luni au început înscrierile pentru etapa august-septembrie a examenului de Bacalaureat. Înscrierea candidaţilor se face până pe data de 24 iulie.

2411 afișări
Imaginea articolului Bacalaureat 2020. Au început înscrierile pentru a doua sesiune. Calendarul examenului de BAC sesiunea august-septembrie

Bacalaureat 2020 FOTO Alexandru Dobre/Mediafax

Cea de-a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2020 se va desfăşura în perioada 24 august - 5 septembrie, conform Ministerului Educaţiei. 
 
 Înscrierile au început luni, 13 iulie şi se vor încheia, vineri, 24 iulie.
 

Care este procedura de înscriere la BAC

 
Documentele-tip de înscriere, completate şi semnate, pot fi depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ/ centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/ poştă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităţilor de învăţământ. 
 
 

Calendarul BAC 2020 - sesiunea a doua

 
 Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 - 27 august, după cum urmează:
 
  •    24 august: Limba şi literatura română - E.a)

 

  •  25 august: proba obligatorie a profilului - E.c)

 

  • 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării - E.d) 

 

  • 27 august: Limba şi literatura maternă -  proba E.b)   

 

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice, potrivit MEC.
 

Bacalureat 2020. Primele rezultate din sesiunea a doua a examenului

 
Afişarea primelor rezultate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.
 
„La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD).
 
Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, conform sursei citate.
 
Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici