BACALAUREAT 2020. Încep înscrierile pentru a doua sesiune. Noi informaţii despre calendarul examenului de Bacalaureat

  • A doua sesiune a examenului de bacalaureat se va desfăşura între 24 august şi 5 septembrie.
  • Calendarul sesiunii august-septembrie 2020 a examenului naţional a fost aprobat prin ordin de ministru şi transmis spre publicare în Monitorul Oficial, potrivit Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC).
714 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2020. Încep înscrierile pentru a doua sesiune. Noi informaţii despre calendarul examenului de Bacalaureat

Mediafax FOTO

BACALAUREAT 2020 - ÎNSCRIERILE LA A DOUA SESIUNE

Potrivit ordinului, înscrierea candidaţilor este programată în intervalul 13 – 24 iulie. Documentele-tip de înscriere - completate şi semnate - pot fi depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poştă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităţilor de învăţământ, arată edu.ro.

BACALAUREAT 2020 - A DOUA SESIUNE - CALENDAR

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, astfel:

  • 24 august: Limba şi literatura română - E.a)
  • 25 august: proba obligatorie a profilului - E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării - E.d)
  • 27 august: Limba şi literatura maternă - proba E.b)

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice, potrivit MEC.

BACALAUREAT 2020 - A DOUA SESIUNE - PRIMELE REZULTATE BAC

Afişarea primelor rezultate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

„La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD). Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, conform sursei citate.

BACALAUREAT 2020 - A DOUA SESIUNE - REZULTATE FINALE BAC

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

VEZI AICI: BACALAUREAT 2020. REZULTATE FINALE - Prima sesiune. Au fost afişate notele elevilor, după rezolvarea contestaţiilor

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici