BACALAUREAT de toamnă 2016: Prezenţa la proba obligatorie a profilului a fost de aproape 80%

20.767 de candidaţi, aproape 80% din totalul celor înscrişi, au fost prezenţi la proba obligatorie a profilului din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat 2016, a anunţat Ministerul Educaţiei.

420 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT de toamnă 2016: Prezenţa la proba obligatorie a profilului a fost de aproape 80%

BACALAUREAT de toamnă 2016: Prezenţa la proba obligatorie a profilului a fost de aproape 80%

La proba obligatorie a profilului (istorie/matematică) din cadrul sesiunii august-septembrie 2016 a examenului naţional de Bacalaureat, au participat 20.767 de candidaţi (dintr-un total de 25.963 de candidaţi înscrişi să o susţină). Astfel, rata de prezenţă înregistrată a fost de 79,99%, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri agenţiei MEDIAFAX.

Datele Ministerului Educaţiei mai arată că 19 candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă şi nu s-au prezentat 5.177 de candidaţi. Alţi 16.298 de candidaţi au cerut recunoaşterea în sesiunea curentă a notelor obţinute la proba E)c) în sesiuni anterioare, conform reglementărilor în vigoare.

La proba de limba şi literatura maternă desfăşurată marţi, 23 august, au fost prezenţi 546 de candidaţi (dintr-un total de 626 înscrişi). Alţi 1.583 de candidaţi şi-au echivalat cu note echivalate din sesiuni anterioare.

Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, are loc vineri, 26 august.

Afişarea primelor rezultate (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00) sunt programate în data de 29 august. Rezultatele finale vor fi făcute publice la centrele de examen şi pe bacalaureat.edu.ro în data de 1 septembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici