BACALAUREAT, SESIUNEA A DOUA: Anchetă privind cazul unei eleve care spune că A DAT BANI pentru a fi lăsată să copieze

Poliţiştii DGA Constanţa fac cercetări în cazul absolventei de liceu care a fost eliminată, luni, de la proba scrisă de limba română a celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului, după ce a fost prinsă cu copiuţe, şi care a spus ulterior că a dat 50 de lei supraveghetorilor pentru a o lăsa să copieze.

118 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT, SESIUNEA A DOUA: Anchetă privind cazul unei eleve care spune că A DAT BANI pentru a fi lăsată să copieze

BACALAUREAT, SESIUNEA A DOUA: Anchetă privind cazul unei eleve care spune că A DAT BANI pentru a fi lăsată să copieze (Imagine: Shutterstock)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, absolventa a susţinut, luni, proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului la centrul de examen de la Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" din Constanţa.

Ea a fost însă eliminată din examen după ce un inspector de specialitate a prins-o cu copiuţe.

Ulterior, fata a declarat reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar că le-ar fi dat 50 de lei celor doi supraveghetori pentru a o lăsa să copieze.

Reprezentanţii ISJ Constanţa au sesizat poliţiştii, iar ancheta a fost preluată de către Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) Constanţa.

De asemenea, cei doi supraveghetori au fost înlocuiţi şi nu vor mai asista la celelalte probe ale bacalaureatului.

Un număr de 15 candidaţi din judeţul Constanţa au fost eliminaţi, luni, de la proba scrisă de limba şi literatura română din cadrul celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului, după ce au fost prinşi copiind sau încercând să copieze.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) anunţa, luni, într-un comunicat, că în judeţul Constanţa o elevă a fost eliminată de la proba scrisă de limba română pentru fraudă, ea declarând inspectorilor şcolari că a dat bani pentru a putea promova examenul.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici