BACALAUREAT SESIUNEA A II-A: 71 de elevi eliminaţi la proba scrisă la matematică sau istorie

Aproximativ 82% dintre elevii înscrişi la proba scrisă la matematică sau istorie s-au prezentat la examen, 71 dintre ei fiind eliminaţi, cei mai mulţi din Bucureşti, Constanţa şi Neamţ, informează Ministerul Educaţiei.

401 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT SESIUNEA A II-A: 71 de elevi eliminaţi la proba scrisă la matematică sau istorie

BACALAUREAT SESIUNEA A II-A: 71 de elevi eliminaţi la proba scrisă la matematică sau istorie (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Din totalul celor 78.633 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat la examen 64.785 de candidaţi (82,39% dintre cei înscrişi), conform statisticii realizate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

Dintre cei prezenţi 71 (reprezentând 0,11%) au fost eliminaţi ca urmare a diferitelor tentative de fraudare a examenului (telefoane mobile, fiţuici).

Cele mai multe cazuri de elevi eliminaţi au fost înregistrate în municipiul Bucureşti - 13 candidaţi, judeţul Constanţa - 11 candidaţi, judeţul Neamţ - 5 candidaţi.

BACALAUREAT, SESIUNEA A II-A: Vezi subiectele şi baremele la matematică şi istorie

Examenul de bacalaureat continuă, vineri, cu proba scrisă E.d, proba la alegere a profilului şi specializării, la care s-au înscris 60.345 de candidaţi.

Inspectorul general şcolar al Capitalei, prof. Cristian Alexandrescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că la proba de matematică a fost înregistrat un fenomen special, mulţi tineri părăsind sala după o oră şi jumătate, dând foile goale.

Conform acestuia, probabil că elevii nu au învăţat nici pentru această sesiune şi neavând posibilitatea de a copia s-au văzut nevoiţi să plece din examen. "Probabil că nu au învăţat nimic. Măsurile de securitate au fost la fel de exigente, astfel că nici de această dată nu au putut copia. De aceea, probabil, au părăsit examenul văzând că nu ştiu să rezolve niciun exerciţiu", a adăugat inspectorul general.

Potrivit unor supraveghetori, au fost centre de examen în care, după o oră şi jumătate, patru clase de elevi au părăsit sălile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici