BACALAUREAT, SESIUNEA A II-A: Examenul s-a încheiat. De la proba de vineri au lipsit 22% dintre elevii înscrişi

Examenul de bacalaureat s-a încheiat vineri cu proba la alegere a profilului, în săli prezentându-se doar aproximativ 77% dintre elevii înscrişi, alţi 95 fiind eliminaţi pentru tentative de fraudă.

640 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT, SESIUNEA A II-A: Examenul s-a încheiat. De la proba de vineri au lipsit 22% dintre elevii înscrişi

BACALAUREAT, SESIUNEA A II-A: Examenul s-a încheiat. De la proba de vineri au lipsit 22% dintre elevii înscrişi (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Din totalul celor 60.868 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat la examen 47.314 de candidaţi (77,73 % dintre cei înscrişi). De asemenea, 95 de candidaţi la nivel naţional (0,20 % dintre cei prezenţi) au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

BACALAUREAT, SESIUNEA A II-A: Vezi care au fost subiectele şi baremele

Cei mai mulţi au fost din Capitală (19), Constanţa (9) şi Maramureş (8).

Rezultatele examenului de bacalaureat vor fi afişate în 4 septembrie, când pot fi depuse şi eventuale contestaţii, care urmează să fie rezolvate în intervalul 5 - 6 septembrie. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate în 7 septembrie.

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului a început în 22 august, pentru examinări fiind înscrişi 109.595 de candidaţi, cu aproape 40.000 mai mulţi decât în 2010.

Majoritatea candidaţilor s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise, acolo unde în vară au fost cei mai mulţi picaţi.

Pentru proba din 29 august - la limba şi literatura română au fost înscrişi 62.348 de candidaţi, iar pentru cea din 30 august - limba maternă 945 de candidaţi. La proba din 31 august-proba obligatorie a profilului au fost înscrişi când 78.082 , iar pentru proba la alegere de vineri - 60.345.

La primele probe scrise la nivel naţional au fost eliminaţi 311 candidaţi, cei mai mulţi dintre ei, adică 240, la limba română şi 71 la matemtică.

La matematică, în schimb a fost înregistrat un alt fenomen şi anume foarte mulţi candidaţi au plecat din examen după o oră şi jumătate fără să scrie nimic, spunea inspectorul general al Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici