BACALAUREAT, SESIUNEA A II-A: Fraudă la proba de limba română. Zeci de elevi eliminaţi

Zeci de candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă sau utilizarea mijloacelor electronice, în pofida advertismentelor făcute constant de autorităţi, dar şi a numărului mare de elevi eliminaţi în prima sesiune.

930 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT, SESIUNEA A II-A: Fraudă la proba de limba română. Zeci de elevi eliminaţi

BACALAUREAT, SESIUNEA A II-A: Fraudă la proba de română. 15 elevi au fost eliminaţi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

BISTRIŢA-NĂSĂDU

Un candidat care susţinea examenul la centrul de examen de la Grupul Şcolar "Grigore Moisil" din Bistriţa a fost eliminat din examen fiindcă a încercat să copieze.

HARGHITA

Şase candidaţi au fost eliminaţi de la centrul de examinare de la Colegiul Tehnic "Banyai Janos" din Odorheiu Secuiesc, Harghita. Cinci dintre eliminaţi au fost prinşi cu fiţuici, iar cel de-al şaselea candidat eliminat este o doamnă stabilită în Ungaria, care a venit să-şi dea bacalaureatul şi care a intrat cu geanta în sala de examen, în interiorul acesteia fiind găsit şi un telefon mobil.

SUCEAVA

Cinci candidaţi de la centrul examen organizat la Grupul Şcolar "Ion Nistor" din Vicovu de Sus din Judeţul Suceava au fost eliminaţi de la proba scrisă la limba şi literatura română. Un candidat a fost surprins utilizând telefonul mobil în timpul probei, iar alţi patru au fost prinşi copiind după fiţuici. În toate cele cinci cazuri depistate s-a dispus eliminarea candidaţilor.

HUNEDOARA

Un număr de 12 candidaţi din judeţul Hunedoara care susţineau, luni, proba scrisă la limba română din cadrul bacalaureatului au fost eliminaţi după ce au fost prinşi copiind cu ajutorul unor fiţuici sau din cărţi în miniatură cumpărate de pe internet. Elevii prinşi cu fiţuici erau de la centrele de examinare de la Brad, Călan, Deva, Hunedoara şi Vulcan.

CLUJ

Patru elevi, de la centrele de examinare de la Colegiul Tehnic Turda, Liceul Teologic Reformat din Cluj-Napoca şi doi de la Grupul Şcolar Industrial Construcţii-Montaj Dej, au fost eliminaţi, luni, de la proba scrisă la limba română a bacalaureatului după ce au fost prinşi de profesorii supraveghetori în timp ce copiau cu ajutorul unor fiţuici.

ARAD

Trei candidaţi de la trei centre de examinare din judeţul Arad au fost eliminaţi după ce au fost prinşi copiind de pe fiţuici sau din cărţi.

BUCUREŞTI

Inspectoratul Şcolar al Capitalei a înregistrat, luni, după centralizarea datelor transmise de centrele de examen, 27 de eliminări la proba scrisă la limba română a bacalaureatului, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul general profesor Cristian Alexandrescu.

"Datele centralizate după proba de limba română arată cu au fost 27 de eliminaţi. Din păcate, în loc să înveţe, unii dintre candidaţi încearcă să fraudeze. Toţi cei care au fraudat au pierdut dreptul de a mai susţine examenul următoarele două sesiuni", a spus inspectorul general şcolar.

În vară, la aceeaşi probă au fost 29 de elevi bucureşteni eliminaţi.

La nivel naţional, după prima sesiune a examenului de bacalaureat, 895 candidaţi au pierdut dreptul de a mai da examenul de bacalauareat următoarele două sesiuni întrucât au fost prinşi copiind sau au intrat în sală cu aparatură electronică.

Care au fost subiectele la limba şi literatura română

În rest prima probă scrisă de limba şi literatura română s-a deşfăşurat în condiţii normale, subiectele find transmise şi recepţionate în deplină securitate, a precizat Cristian Alexandrescu.

Probele scrise ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, au început luni cu proba la limba şi literatura română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici