BACALAUREAT, SESIUNEA DE TOAMNĂ: Promovabilitatea în Sălaj - 17,94 la sută

Doar 152 din totalul de peste 800 de candidaţi din Sălaj care au susţinut examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă au obţinut note de trecere, promovabilitatea la nivel de judeţ fiind de 17,94 la sută.

391 afișări

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, Ioan Abrudan, a declarat, duminică, că din totalul de 847 de candidaţi care au susţinut examenul de Bacalaureat în cea de-a doua sesiune, doar 152 l-au trecut.

"În sesiunea de toamnă, pentru examenul de bacalaureat s-au înscris 1.007 candidaţi, din care s-au prezentat efectiv la examen 847 de candidaţi. Din aceştia, potrivit rezultatelor de astăzi (duminică - n.r.) au promovat doar 152, restul nereuşind să obţină minim media 6.00, care este media de trecere. Am avut şi cinci candidaţi care au fost eliminaţi, după ce au fost depistaţi încercând să fraudeze examenul. Promovabilitatea la nivel de judeţ este de 17,94 la sută", a declarat Ioan Abrudan.

VEZI AICI REZULTATELE PE JUDEŢE

Potrivit sursei citate, în această a doua sesiune a bacalaureatului, în Sălaj nu a fost înregistrată nicio notă de 10.

"Tot astăzi (duminică - n.r.), în intervalul orar 16.00-20.00, se vor putea depune contestaţiile, care vor fi rezolvate în 5 - 6 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în 7 septembrie", a declarat Abrudan.

Ioan Abrudan a declarat că, spre deosebire de examenul din vară, când candidaţii din Sălaj nu au fost supravegheaţi de sisteme video, pentru sesiunea de bacalaureat din toamnă 50 de camere video au fost montate în sălile de examinare, conform cerinţelor Ministerului Educaţiei.

Examenul de bacalaureat a fost susţinut în trei centre: Liceul Pedagogic "Gheorghe Şincai" din Zalău, Grupul Şcolar "Octavian Goga" din Jibou şi Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu" din Şimleu Silvaniei.

În prima sesiune de bacalaurat din acest an, promovabilitatea în Sălaj a fost de 59,02 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici