Bacalaureatul olimpicilor are loc între 19 mai şi 1 iunie. Câţi candidaţi sunt aşteptaţi

Absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite ce se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale vor susţine examenul de bacalaureat într-o sesiune specială, programată în intervalul 19 mai - 1 iunie, potrivit unui ordin al ministrului Cătălin Baba.

242 afișări
Imaginea articolului Bacalaureatul olimpicilor are loc între 19 mai şi 1 iunie. Câţi candidaţi sunt aşteptaţi

Bacalaureatul olimpicilor are loc între 19 mai şi 1 iunie. Câţi candidaţi sunt aşteptaţi (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Lista celor care pot da bacalureatul în această sesiune, publicată pe site-ul Ministerului Educaţiei, cuprinde peste 900 de candidaţi.

"Sesiunea specială de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite ce se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale se desfăşoară în două centre de examen şi în centrul zonal de evaluare. Locaţiile centrelor de bacalaureat şi modalitatea de repartiţie a candidaţilor în cele două centre de examen sunt stabilite de Comisia judeţeană de bacalaureat a Inspectoratului Şcolar al Judeţului Bacău", se precizează în ordinul ministrului Educaţiei.

Calendarul sesiunii speciale prevede că înscrierea candidaţilor va avea loc la 19 şi 20 mai.

Probele de examen vor fi susţinute după cum urmează: 21 - 22 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română), 21 - 22 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă), 23 - 24 mai (evaluarea competenţelor digitale), 24 - 25 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională), 28 mai (limba şi literatura română, probă scrisă), 29 mai (proba obligatorie a profilului, probă scrisă), 30 mai (proba la alegere a profilului şi specializării, probă scrisă), 31 mai (limba şi literatura maternă, probă scrisă).

Tot la 31 mai, până la ora 18.00, vor fi afişate rezultatele, iar eventualele contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 22.00.

Pentru 1 iunie sunt programate rezolvarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici