Bacalaureatul se cumpără cu 200 de lei la Grupul Şcolar "Doamna Stanca"

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) verifică o informaţie potrivit căreia la Grupul Şcolar "Doamna Stanca", elevii ar da bani pentru a promova proba orală la examenul de bacalaureat care a început luni.

333 afișări
Imaginea articolului Bacalaureatul se cumpără cu 200 de lei la Grupul Şcolar "Doamna Stanca"

Bacalaureatul se cumpără cu 200 de lei la Grupul Şcolar "Doamna Stanca" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele comisiei municipale de bacalaureat, Nicolae Nuţu, a declarat că informaţia primită se referă la suma de 200 de lei.

O echipă a ISMB, formată din doi inspectori s-a deplasat la unitatea de învăţământ pentru a cerceta veridicitatea aceste informaţii.

Primele verificări: Elevii au dat câte 20 lei pentru tipizate şi au primit chitanţe

În urma primelor evaluări, inspectorii au constatat că în contabilitatea unităţii de învăţământ au fost înregistrate chitanţe a câte 20 de lei, pentru formulare tipizate (certificate de competenţă, formulare speciale pentru bacalaureat), a declarat preşedintele comisiei municipale de bacalaureat, Nicolae Nuţu.

La nivelul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) s-au făcut verificări care arată că au fost trimise noile valori ale acestor tipizate, cuprinse între 20 şi 24 de lei.

La ora transmiterii acestei ştiri, sunt luate declaraţii de la persoane care apar într-o înregistrare cu camera ascunsă, difuzată de Realitatea TV.

Astfel, sunt ascultate persoane de la biroul de secretariat al grulului şcolar, de la secretarul unităţii şi de la informatician, încercându-se, totdată, identificarea elevilor care au declarat că au plătit bani.

Verirficările continuă în acest caz.

Dacă se va constata că informaţia legată de situaţia de "Doamna Stanca" este reală, cei vinovaţi vor fi sancţionaţi conform regulamentelor specifice, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici