Bacalaureat şi Evaluare Naţională. Ministerul Educaţiei a publicat teste de simulare online a examenelor. DESCARCĂ subiectele

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat mai multe teste de simulare online pentru elevii care se pregătesc de examenele naţionale din 2020. Astfel, cei care urmează să susţină, anul acesta, examenul de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, au la dispoziţie o serie de teste antrenament.

13067 afișări
Imaginea articolului Bacalaureat şi Evaluare Naţională. Ministerul Educaţiei a publicat teste de simulare online a examenelor. DESCARCĂ subiectele

Ministerul Educaţiei a publicat teste de simulare a Bacalaureatului 2020 şi a Evaluării Naţionale 2020

Conform unui comunicat al Ministerul Educaţiei, Resursele de antrenament tip test realizate împreună cu Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare respectă modelul subiectului de examen atât în cazul Bacalureatului, cât şi în cazul Evaluării Naţionale.

„Scopul acestora este acela de a exersa în această săptămână şi de a continua efortul în vederea obţinerii unor rezultate bune la viitoarele examene”, conform sursei citate.

Ministerul Educaţiei urmează să publice şi baremele de evaluare şi notare

Baremele de evaluare şi de notare vor fi publicate pe acelaşi site, vineri, anunţă Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

„Rolul acestora este de autoevaluare şi calibrare a felului în care s-au redactat răspunsurile”, arată oficialii ministerului.

DESCARCĂ teste de antrenament pentru examenul de Bacalaureat 2020

DESCARCĂ teste de antrenament pentru examenul de Evaluare Naţională 2020

Totodată, în cadrul emisiunilor Teleşcoala vor fi prezentate unele soluţii ale acestor teste de antrenament, cu explicaţiile necesare pentru a înţelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare şi de notare, se menţionează în comunicat.

Ministrul Educaţiei a spus, săptămâna trecută, că este „exclus” ca anul şcolar să fie îngheţat

În urmă cu o săptămână, vicepremierul Raluca Turcan declarase că existau trei scenarii în privinţa anului şcolar, în contextul coronavirusului. Primul, evaluările au loc conform calendarului iniţial, al doilea, evaluările sunt decalate, iar un al treilea, anul şcolar va fi repetat.
 
Pe de alt parte, ministrul Educaţiei a intervenit şi a spus că varianta îngheţării şi repetării anului şcolar nu poate fi acum luată în calcul în acest moment şi îndemnă elevii să înveţe în continuare.
 
Este „exclus” ca printre variantele luate în calcul de Ministerul Educaţiei să fie anularea examenelor din acest an, a declarat Monica Anisie. „Nu luăm în calcul să amânăm examenele cu un an”, a anunţat ministrul Educaţiei.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici