Bacău: 50 de gospodării din trei localităţi, afectate de ploile torenţiale

Un număr de 50 de gospodării din comunele Săuceşti, Horgeşti şi Răcăciuni au fost afectate de ruperile de nori de vineri seară, cel mai afectat fiind satul Sohodor, din comuna Horgeşti, unde 40 de curţi au fost umplute de mâl.

10 afișări
Imaginea articolului Bacău: 50 de gospodării din trei localităţi, afectate de ploile torenţiale

Bacău: 50 de gospodării din trei localităţi, afectate de ploile torenţiale (Imagine: Mediafax Foto)

"Când a venit ploaia ne-am închis în casă de frică, nu se vedea nimic afară. Apa a venit de pe deal cu mâl şi crengi şi a umplut curţile, beciurile şi fântânile. A luat puii şi animalele mici. Nu avem nici apă de băut acum", a declarat pentru MEDIAFAX Gheorghe Vrânceanu, un localnic a cărui gospodărie a fost afectată de ploile torenţiale.

Aproximativ o sută de pompieri au muncit toată noaptea la decolmatarea curţilor.

"Pompierii au lucrat în schimburi toată noaptea la curăţatul curţilor. A fost nevoie să evacueze o bătrână din comuna Săuceşti, care a făcut un atac de panică şi fost dusă la spital. În rest, nu au fost victime omeneşti", a declarat mr. Mihai Simionescu, comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.

Autorităţile vor face, în cursul zilei de sâmbătă, o evaluare a pagubelor.

"În plus, vom aduce o lamă care să cureţe şi malul de pe drum şi vom asigura apa populaţiei", a declarat Claudiu Şerban, prefectul judeţului Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici