Bacău: Aproape toate casele din comuna Săuceşti, inundate

Aproape toate casele din satele Săuceşti şi Schineni, aparţinând comunei Săuceşti, judeţul Bacău, au fost inundate, iar 2.173 de persoane din comnele Săuceşti şi Letea Veche au fost evacuate, în noaptea de luni spre marţi, după ce apele Siretului s-au revărsat peste gospodăriile lor.

885 afișări
Imaginea articolului Bacău: Aproape toate casele din comuna Săuceşti, inundate

Bacău: Aproape toate casele din comuna Săuceşti, inundate (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Andrei Grecu, în comuna Săuceşti au fost inundate 1.100 de case, iar în comuna Letea Veche alte zece case au fost afectate de apele Siretului.

Cota de pericol a fost depăşită cu aproape un metru, între orele 2.00 - şi 3.30, în zona Săuceşti, iar debitul râului a atins cota maximă de 2.676 metri cubi pe secundă.

De asemenea, 4.000 de hectare de teren agricol se află sub ape, iar DN2 Buhoci - Traian este închis pe o lungime de cinci kilometri, ca rută ocolitore fiind DN 11A Podu Turcului - Bârlad.

La ora transmiterii acestei ştiri, mai multe persoane din comuna Săuceşti au apelat 112 pentru a cere ajutor întrucât au rămas izolaţi între ape, după ce au refuzat să fie evacuţi, iar pompierii au plecat să-i găsească, să încerce să ajungă la ei şi să-i salveze.

Prefectul judeţului Bacău, Claudiu Şerban, a dispus, luni seară, stare de alertă în trei comune din judeţul Bacău, după ce apele Siretului au ieşit din matcă şi au inundat gospodăriile oamenilor.

Pefectul de Bacău a declarat că a dispus starea de alertă în trei comune, Săuceşti, Letea Veche şi Tamaş, întrucât este pusă în pericol siguranţa cetăţenilor, în condiţiile în care, în cursul dimineţii de marţi, în zonă era aşteptat un debit istoric pe Siret, de 2.600 metri cubi pe secundă.

Sute de locuitori din satele Schineni şi Săuceşti, aparţinând comunei Săuceşti, judeţul Bacău, au fost evacuaţi şi duşi în municipiul Bacău, fiind cazaţi la căminele unor licee, unde primesc hrană caldă la cantinele unităţilor de învăţământ, până se retrag apele.

Din cauza apelor revărsate, autorităţile au luat decizia întreruperii furnizării energiei electrice în satul Schineni, pentru a preîntâmpina producerea unor accidente în momentul în care apa va ajunge la transformatoare. Totodată, autorităţile au pregătit două generatoare pentru a asigura alimentarea cu energie electrică în zona Primăriei din comuna Săuceşti, unde se află reprezentanţii comisiei locale pentru situaţii de urgenţă.

Satul Schineni, unde s-a revărsat Siretul, se află spre Roman, după ieşirea din municipiul Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici