Bacău: Aproximativ 300 de localnici din satele Schineni şi Holt, evacuaţi

Aproximativ 300 de locuitori din satele Schineni, comuna Săuceşti şi Holt, comuna Letea Veche, judeţul Bacău, au fost evacuaţi, în noaptea de duminică spre luni, din calea apelor revărsate ale Siretului.

127 afișări
Imaginea articolului Bacău: Aproximativ 300 de localnici din satele Schineni şi Holt, evacuaţi

Bacău: Aproximativ 300 de localnici din satele Schineni şi Holt, evacuaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Digul ridicat de pompieri încă de sâmbătă la Schineni a cedat în cursul nopţii, iar autorităţile au decis evacuarea celor circa 150 de locuitori. Sinistraţii din Schineni au fost transportaţi cu trei camioane de pompieri şi un autocar în căminul cultural. Oamenii au apucat să ia cu ei doar medicamente şi acte. Animalele le-au fost duse în oborul săptămânal, unde sunt păzite de jandarmi.

Apa a inundat la Schineni până la ora transmiterii acestei ştiri opt case şi 12 anexe, dar şi 530 de hectare de teren arabil şi 100 de hectare de păşuni şi fâneţe.

La Holt evacuarea a început în cursul dimineţii, de aici fiind nevoiţi să-şi părăsească locuinţele circa 150 de persoane.

La faţa locului intervin o sută de pompieri şi 50 de jandarmi, unii ajutând la evacuarea oamenilor, iar alţii la crearea unui noui dig de protecţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici