Bacău:Două fete au încercat să se sinucidă cu antidepresive şi alcool

Două adolescente de 16 ani, eleve la un liceu din Bacău, au încercat să se sinucidă cu pastile antidepresive şi alcool, într-o cameră de motel unde fuseseră cazate de către un taximetrist.

54 afișări

"La două ore a venit tatăl uneia dintre ele şi mi-a spus că fata lui se sinucide într-o cameră. Am luat cheia de rezervă şi am încercat să intrăm, dar lăsaseră cheia în broască, aşa că am spart uşa. Când am intrat, le-am găsit pe pat în comă, abia mai bolboroseau ceva.Tatăl mi-a spus că fiica să l-a sunat şi i-a spus că a luat pastile şi se omoară din dragoste", a declarat Cătălin Păduraru, recepţioner.

Fetela au fost duse de urgenţă la Spitalul Judeţean de Pediatrie Bacău.

" Pacientele au fost aduse în comă de gradul 3-4 cu intoxicaţie cu antidepresive şi alcool. Acum sunt în comă de gradul I, însă nu recunosc persoanele din jur şi sunt confuze. Este posibil să rămână cu sechele", a declarat Aurelia Taga, director la Spitalulul Judeţean de Pediatrie Bacău.

Cele două fete erau luate în evidenţa Direcţiei Generale de Asistentă Socială şi Protecţia Copilului Bacău.

"Sunt două cazuri distincte. Una dintre fete a intrat în atenţia noastră în urmă cu patru luni, când a încercat să se sinucidă şi a fost internată într-un spital din Roman. Ne-am autosesizat şi am încercat să o consiliem, însă a refuzat, iar familia, deşi iniţial s-a arătat dornică să accepte ajutor, ulterior nu a mai prezentat interes. Despre cea de a doua am aflat în urmă cu două luni, când mama ei a venit şi s-a plâns că fata pleacă în mod repetat de la domiciliu şi ne-a cerut ajutor. Asistenţii noştri au încercat să o contacteze şi să o ajute , însă a refuzat categoric. Acum, au ajuns în acelaşi caz pentru că una a vrut să se sinucidă din dragoste şi cealaltă din solidaritate cu prima, fiind cu labilitate psihică după celelalte tentative", a declarat Alina Iftode, purtător de cuvânt DGASPC Bacău.

Poliţiştii încearcă acum să afle cine este taximetristul care le-a cazat, în timp ce conducerea liceului a început o anchetă internă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici