Video Bacău: Peste 2.200.000 de ţigarete confiscate şi şapte persoane reţinute pentru contrabandă

Poliţiştii au confiscat peste 2.200.000 de ţigarete, 720.000 de lei şi 23.000 de euro, în urma mai multor percheziţii, şapte persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare specializată în contrabanda cu ţigări din Republica Moldova şi Ucraina fiind reţinute la Bacău.

28 afișări

Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Bacău, cu sprijinul ofiţerilor DGIPI, au făcut, marţi, zece percheziţii în judeţele Bacău, Suceava şi Iaşi pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în introducerea şi comercializarea în ţară de ţigarete provenite din Republica Moldova şi Ucraina.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au confiscat 2.256.860 de ţigarete de contrabandă, 720.620 de lei şi 23.885 de euro, precum şi înscrisuri cu valoare probatorie.

Prejudiciul în acest caz se ridică la 1.129.516 lei.

Din cercetările oamenilor legii a rezultat că, după ce erau introduse în ţară, ţigările erau distribuite spre revânzare în judeţul Bacău, prin intermediul a peste 50 de societăţi comerciale şi persoane fizice, fără documente justificative.

Potrivit sursei citate, şapte persoane suspectate că fac parte din gruparea specializată în contrabanda cu ţigări au fost reţinute, în urma acţiunii poliţiştilor.

Astfel, B.Victoraş, L. Liliana, V. Elena, V. Florin, G. Cristinel, R. Toni şi B. Ionel sunt acuzaţi de contrabandă, iniţierea sau constituirea ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui grup, în vederea săvârşirii de infracţiuni, complicitate la contrabandă, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

În acest caz s-a colaborat cu Direcţia de Operaţiuni Speciale, Direcţia de Supraveghere Operativă şi Investigaţii, Brigăzile de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi Suceava, Inspectoratele de Poliţie ale Judeţelor Bacău, Suceava şi Iaşi, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău, Brigada Mobilă de Jandarmi Bacău, respectiv Direcţia Regională Vamală Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici